“Ik ben verzot op kleding”, zegt An Moons (23), onderzoeker aan de VUB en sinds kort freelance journaliste van Weekend Knack. Tijdens haar studie communicatiewetenschappen schreef ze haar thesis over de dragers van Belgische designerskleding. “Het is echt een passie, mijn grote hobby. Ik koop ook veel, vooral van Belgische ontwerpers. Mijn favoriet? Dat wisselt nogal, maar ik heb wel een boontje voor Veronique Branquinho.” Voor dit nummer schreef An “Black is back”, over de terugkeer van het sobere zwarte jurkje (pagina 184).

“Ik hou van mode, maar haat fashion victims“, zegt Marianne Hublet (35), modejournaliste bij ons zusterblad Weekend/Le Vif L’Express. Marianne studeerde Romaanse filologie in Brussel en ging meteen na haar studie als journaliste aan de slag. Wanneer ze over mode schrijft, plaatst ze haar verhaal graag in een sociologische of economische context. In “De look van een godin” (p. 200) gaat ze in op de hightech materialen die in sportswear gebruikt worden. “De nieuwe sportswear is performant en elegant. Net wat de moderne vrouw wil.”

Onze voltallige lay-outploeg: (van links) Katleen Miller (31), Kristine Dekimpe (32), Evi De Coster (22), Sanny Winters (26), Greta Boon (51) en Tim Oeyen (29). Samen zorgen ze voor het uitzicht van dit blad.

Enkele jaren was ze artdirector, tot Katleen besloot de fakkel door te geven aan Tim. Zelf is ze nu artdirector van spijs&drank, werkt occasioneel mee aan Weekend Knack en besteedt de rest van de tijd aan de voorbereiding van haar soepzaak Soep&Soup.

Tim kwam de redactie binnenwandelen als freelance medewerker, maar werd al snel een vaste kracht die zijn stempel drukte op de vormgeving. “De modespecial is een nummer waarin lay-out echt even belangrijk is als de inhoud”, vindt hij. “Vandaar de roze draad, die het nummer tot een geheel maakt. Die kleur speelt dit seizoen een hoofdrol, zowel in mode als in beauty.”

Als ancien van de ploeg koos Greta voor wat met een trendy woord onthaasten heet. Ze vindt het een perfecte combinatie: “In de lange weekends heb ik nu eindelijk de tijd voor al die dingen die ik zolang heb uitgesteld.”

Evi is de benjamin van de redactie. “Ik wil ervaring opdoen”, zei ze toen ze solliciteerde naar een stageplaats. Het klikte meteen en ze bleef.

“Ik ben een laatbloeier”, zegt Kristine. Zij verdiepte zich eerst in de toegepaste economische wetenschappen om dan resoluut voor grafische vormgeving te kiezen. Als freelancer komt ze in drukke perioden de redactie versterken. Ook Sanny, die een grafisch bureau runt, springt op zulke momenten bij.

Trui Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content