Wim Denolf / Foto’s Catherine Lambermont

Aanbod

Eva Lacres (37) en Alexander Roberto (31) leerden elkaar kennen als medewerkers van een relaxatiecentrum. Sinds vorig jaar verzorgt het tweetal massages in een privé-woning in het centrum van Antwerpen. Eva is voormalig modeontwerpster en specialiseerde zich in diverse massagetechnieken. Ze geeft onder meer massages op locatie en werkt regelmatig voor het Antwerpse Hilton-hotel. Alexander daarentegen is martial arts-leraar en de zoon van een yogalerares. Alexander verzorgt onder meer scrub– en hamammassages – behandelingen die kracht vergen. Terwijl Eva holistische massage, drukpuntmassage en voetreflexologie combineert. Ze geeft ook les aan partners of twee personen en organiseert workshops in Egypte, een combinatie van ontspanningsoefeningen op het strand, massagelessen, snorkelen en sterrenkijken.

Onze bevindingen

Na een slopende week en een tergende file ben ik echt aan een massage toe. Gelukkig staat de auto snel aan de kant, in een parking op loopafstand van Eva’s woonst. Het verzorgde interieur is minimalistisch maar huiselijk en zorgt meteen voor de juiste stemming. Na een korte babbel bij een vitaminesapje, trek ik de geurige en met kaarsen gedecoreerde badkamer in. Badslippers zijn niet voorhanden, maar zo geniet ik wel van de vloerverwarming. Bovendien heeft een massage in een privé-woning zo zijn voordelen: er zijn geen storende elementen en ik hoef Eva en Alexander niet met anderen te delen. Beiden hechten trouwens veel belang aan persoonlijk contact. De behandelingen zijn niet bedoeld als snel tussendoortje tussen twee afspraken in, zegt Alexander, en dat lichaamsklachten dieperliggende oorzaken hebben. Eigenlijk voel ik me hier dan ook niet zomaar een klant.

Voor de reiniging van de bovenste huidlaag gebruikt Alexander een zachte, in water opgeloste thalgo-scrub. Eerst mijn rug en benen, daarna borstkas, buik en armen. Zacht is trouwens wel het juiste woord: terwijl zoiets elders vaak snel en hardhandig uitgevoerd wordt, met een geïrriteerde huid tot gevolg, neemt Alexander echt de tijd. Zijn behandeling is even rustgevend als vitaliserend. Als hij, ter hoogte van mijn kleine teen, zonder voorkennis maar terecht opmerkt dat ik de voorbije dagen veel rechtgestaan en gedronken heb, ben ik even uit het lood geslagen. Blijkbaar zegt de buitenkant ook iets over de binnenkant, in dit geval mijn onderrug en lever. Na een tiental minuten rust en een verkwikkende douche, is mijn ganse huid zo zacht als een prop watten.

Daarna is het de beurt aan Eva. Ze legt verwarmde handdoeken op mijn onderlijf en masseert het bovenlichaam met warme olie. De behandeling, die zowel ontspannend werkt als de bloedsomloop stimuleert, is technisch gevarieerd: Eva trekt, duwt, draait, mept en ‘kapmest’, ze gebruikt haar handen op allerlei manieren. Net als Alexander is Eva erg geconcentreerd en nauwkeurig. De manier waarop ze met gebalde vuist mijn handpalmen masseert en daarna de spanning uit mijn vingers trekt, is gewoon zalig.

Conclusie: dit zijn professionele behandelingen in een geknipt kader. Eva en Alexander wekken de indruk je lichaam meteen beet te hebben – alsof ze er zelf genoegen aan beleven. Kun je nagaan hoe ik me voel bij het buitengaan.

Prijs

Hamambehandeling: 60 euro (90 min.). Ontspanningsmassage: met olie: 37 euro (60 min.) of 50 euro (90 min.).

Eva Lacres: tel. 0475-32 66 50, Alexander Roberto: alex-relax@hotmail.com. Massages: Everdijstraat 37/4, 2000 Antwerpen, op kantoor of thuis.

Info: www.ontspanningsmassage.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content