Wat

Touch Power is de gloednieuwe eenmanszaak van Jan Guetens, een kinesist met een shiatsu-opleiding. Met zijn massagestoel trekt hij naar kantoren om gestresste werknemers onder handen te nemen. “De stoel is midden jaren tachtig ontwikkeld door de Amerikaan David Palmer“, zegt Guetens. “Je zit volledig ontspannen, je hoeft niet te gaan liggen of je kleren uit te trekken, wat uiteraard de drempel verlaagt.”

In de Verenigde Staten en Nederland is massage op kantoor geen onbekend fenomeen, in België staat het nog in de kinderschoenen. Guetens heeft op basis van zijn praktijkervaring met shiatsu een massage van een kwartier samengesteld. “Dat is kort, maar het programma is zo opgevat dat je toch grotendeels de voordelen van een langere massage meekrijgt.”

Jan Guetens ziet de kantoormassage als een incentive van bedrijfsleiders aan hun personeel. “De arbeidsmarkt is krap en meer en meer zie je dat belang gehecht wordt aan de werkomgeving. Bovendien kan een wekelijkse massage al helpen om mensen te ontspannen en meer energie te geven. Ervaringen in de States leren dat werknemers al na een maand alerter en minder gespannen zijn en dat ze minder fouten maken. Ik kan het elke baas aanraden.”

Onze bevindingen

Op een grauwe en drukke dinsdagochtend wordt de komst van Jan Guetens naar onze redactielokalen met enige spanning tegemoet gezien. Guetens arriveert, de massagestoel opgeklapt in een oversized draagtas. De installatie ervan duurt nauwelijks enkele minuten en hop, daar wordt de eerste collega al onder handen genomen. Rug en hals krijgen ruime aandacht, het bewerken van armen en handen sluit de massage af. Jan Guetens werkt geconcentreerd en in stilte en creëert als het ware een onzichtbare scheidingswand die het geroezemoes van de redactie (en de ironische, door jaloezie ingegeven commentaren van niet-gemasseerde collega’s) op afstand houdt. Oordeel van de eerste proefpersoon: zeer goed, ik voel me zo ontspannen dat ik even zou willen gaan slapen. Collega 2: het doet deugd, het zou eigenlijk best wat langer mogen. En misschien iets harder. Ondergetekende vindt het een geslaagd en voor herhaling vatbaar experiment. Na afloop voel ik mij, zoals door Guetens beloofd, rustig maar energiek. Guetens wijst er ook op dat de voordelen bij volgende massages nog groter zouden zijn: ontspannen is iets wat je leert. Waarvan akte. De kantoormassage wordt bij deze op het redactieverlanglijstje gezet.

Prijs

Voor een groep van minder dan 12 personen kost een kantoormassage 750 fr. per persoon, is de groep groter, dan kost een massage 700 fr. per persoon. Wie reserveert voor 10 weken, krijgt 10 procent korting.

Info

Touch Power, Jan Guetens, Eric Sasselaan 47, 2020 Antwerpen, Tel. 03-237 97 01, fax: 03-257 29 66.

Trui Moerkerke /Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content