Martinhal Sagres Family Resort

Zuid-Portugal – Bezocht door redacteur Amélie Rombauts

Een award winning resort dat gezinsgerichte diensten, sport, wellness en design combineert, in het hartje van het Costa Vicentina natuurpark in Zuid-Portugal.

Website: martinhal.com Aantal kamers: 37 kamers en 132 designvilla’s.

Wat dacht je van het resort bij aankomst?

“Het resort ligt op anderhalf uur rijden van Faro, langs de kust, richting ondergaande zon. Aangekomen op het domein passeer je luxevilla’s, speelpleinen, een deli en perkjes vol rozemarijn. Het hotel zelf biedt een grandioos zicht op de Atlantische Oceaan. Aan de receptie geen standaard speelhoekje, maar een designhobbelpaard en een welkomstpakket. Mijn dochter was in haar nopjes en ik was blij verrast.”

Klinkt veelbelovend. Hoe beviel de kamer je?

“Onze terrace room met zicht op zee was ruim en smaakvol ingericht. De grote, rieten lampen en het dikke tapijt zorgden voor een gezellige sfeer. Vanop ons privéterras omgeven door paradijsbloemen zagen we de lichtjes van een kleine vissershaven flikkeren. Het interieur is uitgetekend met veel aandacht voor kinderen, zonder hun designminnende ouders tegen de borst te stuiten. Scherpe hoeken vallen nergens te bespeuren, in de kleerkast vind je minikleerhangers en een bak om speelgoed op te bergen. Eén nadeel: onze kamer bevond zich onder een van de restaurants, waardoor we met getrappel boven ons hoofd insliepen en ontwaakten. Dan toch liever een beach room in de toekomst.”

Martinhal Sagres Family Resort

Wie logeert er nog?

“Prille ouders met hun pasgeborene, klassieke of nieuw samengestelde gezinnen met drie à vier kinderen, grootouders met hun kleinkinderen, framilies of een mix van drie generaties samen. Iedereen loopt er relaxed en trendy bij.”

Hoe gevarieerd en kindvriendelijk is het aanbod aan activiteiten?

“Het weer zat helaas niet mee, waardoor we de vele buitenactiviteiten moesten missen. Geen drama, want behalve de Blue Room voor tweens met gameconsoles en de surfbar met cinemascherm hebben we gretig gebruikgemaakt van de spa in het hart van het domein. Je kunt er naast de gebruikelijke adults only-behandelingen ook arrangementen kiezen voor ouder en kind. We kozen voor een stevige rugmassage en de dag erop voor een facial. De meertalige masseuses bezorgden ons zalige moeder-dochtermomenten.”

Waarin verschilt Martinhal van andere family resorts?

“Een familieresort is altijd een plek waar volwassenen in de minderheid zijn. Dat betekent: een chaotisch ontbijtbuffet met huilende peuters en zwembaden vol wildekindersoep. Dat is bij Martinhal niet anders, maar toch slaagt dit resort erin je dat snel te doen vergeten. Esthetiek is meestal ver te zoeken in zulke resorts, terwijl je hier in een architecturaal boetiekhotel verblijft met attente service, in het hartje van een ongerept natuurdomein waar je zorgeloos kunt verdwalen langs de kliffen.”

Kortom, het is de moeite?

“Hier wordt alles gedaan om je het leven als ouder makkelijker te maken. Van professionele opvang en sportacademies tot glutenvrije cornflakes en verse groentepapjes die je à la carte in een van de drie restaurants kunt bestellen.”

Een Terrace Room voor 2 personen boek je in de krokusvakantie vanaf 1554 euro per week (baby- of peuterbed inbegrepen), een Ocean House met zeezicht voor 4 personen vanaf 1732 euro per week.

Martinhal Sagres Family Resort
Martinhal Sagres Family Resort

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content