Marseille leeft op

© JAN CASTERMANS

“Er broeit iets in Marseille”, zeggen de Vlamingen Joke Quintens en Dirk Chavaux die in de Zuid-Franse havenstad wonen. Franse jongeren trekken massaal naar Marseille, waar de zon 300 dagen per jaar schijnt. Joke en Dirk organiseren Urban Field Trips, waarbij ontmoetingen met locals centraal staan. Je krijgt trekpleisters als de Vieux-Port te zien, maar ontdekt ook rebelse en alternatieve hoekjes van de stad, zoals Afrikaanse winkeltjes en plekjes waar de inwoners zelf voor vergroening zorgen. Of je kiest voor een op maat gemaakte trip van één of meerdere dagen.

movingmarseille.wordpress.com

Joke deelt met ons haar favoriete hotels, restaurants en winkeltjes.

SLAPEN

1. Hôtel Belle Vue

Klassiek, kleinschalig hotel met een prachtig uitzicht op de oude haven en de Notre Dame de la Garde vanuit de bar en de kamers. In het weekend is er live jazzmuziek.

hotelbellevuemarseille.com

2. Hôtel Le Corbusier

Dit hotel ligt iets buiten het centrum, maar je overnacht er wel in een historisch monument, ontworpen door architect Le Corbusier.

hotellecorbusier.com

3. Maison Empereur

Achter een ijzerwinkel die al sinds 1827 bestaat, kun je sinds kort overnachten in een heerlijk appartement met eigen terras. empereur.fr

SHOPPEN

1. Brick City – Making Trouble

Graffitikunstenaar Cosma zet originele boodschappen op T-shirts. brickcity.eu

2. Les Docks Village

De oude dokken zijn onlangs getransformeerd in een winkelcentrum met 80 hippe en trendy winkeltjes.

lesdocks-marseille.com

3. La Maison du Pastis

In deze winkel van een Belgische eigenaar worden zo’n 75 soorten pastis en absint geproduceerd en verkocht. Je kunt er ook een proeverij doen.

lamaisondupastis.com

ETEN

1. Café de l’Abbaye

Bij mooi weer is dit café met zicht op Fort Saint Nicolas en de Vieux-Port de place to be voor een pastis met het lokale hapje panisse, een soort koekje van kikkererwtenmeel.

2. Le Femina chez Kachetel

Al vijf generaties lang, sinds 1921, wordt in dit Algerijnse restaurant couscous van gerst met heerlijke Noord-Afrikaanse wijnen geserveerd.

3. Au Bout du Quai

Genietend van een heerlijk zicht op Le Fort Saint-Jean en l’Abbaye de Saint Victor proef je hier typische vis- en vleesgerechten. De desserts zijn er heerlijk, zegt Joke.

Marseille leeft op

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content