MARCO VELARDI

© FOTO SEAN MICHAEL BEOLCHINI

VERHALEN VAN MENSEN ZIJN TOCH BELANGRIJKER DAN HUN STIJL ? We hebben het magazine Apartamento opgestart in 2007, ondertussen hebben we negen nummers gemaakt. We weten dat sommigen ons kopen voor onze looks en foto’s alleen, maar dat is niet het belangrijkste. Hoe kunnen we de lezer opwinden ? Met echte verhalen in een mooie verpakking. We raakten blijkbaar een snaar, maar we weten natuurlijk niet of we over vijf jaar relevant zullen zijn.

ALS IETS ZIN HEEFT VOOR DEGENE DIE HET DOET, DAN IS HET TOCH GOED ? Perfectie kan zo saai zijn. Sommige mensen hebben echt een perfect leven, anderen hebben een echt, maar imperfect leven. Zo is het nu eenmaal. In ons magazine brengen we alle soorten verhalen. Dat maakt ons herkenbaar. Hoop ik. Nacho Alegre en Omar Sosa, met wie ik Apartamento maak, zijn net als ik onwaarschijnlijk nieuwsgierig. Dat is onze kracht.

SUCCES EN MISLUKKING ZIJN OVERSCHAT. Wel belangrijk is hoe je met die ervaringen omgaat. Apartamento was een lotje uit de loterij. We verdienen er niet aan, maar het houdt ons fris en inspireert ons voor ons ander werk. Ik heb samen met een graficus een creatief bureau en ik werk voor meubelmerk De Padova.

WIE POSITIEVE ENERGIE GEEFT, KRIJGT DAAR ALTIJD WAT VOOR TERUG. Een van onze laatste projecten is het mee vormgeven van de merkidentiteit van Discipline, een nieuw Italiaans meubellabel. Oprichter Renato Preti is zo’n man die intens en snel werkt. Hij kreeg op korte tijd veel gedaan. Daar leer ik van.

COMPROMISSEN ZIJN SOMS NODIG. Je kunt niet afdingen op belangrijke waarden in je leven, maar met anderen praten is essentieel. Teamwork is veel interessanter dan alleen werken. Ik hou van mensen en het is fundamenteel om met mensen in contact te staan, zeker in een tijdperk waarin iedereen elkaar alleen maar e-mails stuurt.

EEN FAMILIE HANGT AAN ELKAAR. WAT ER OOK GEBEURT. Een familiebedrijf zoals De Padova is fascinerend om voor te werken. Ze zijn tegelijkertijd traag én snel. Als ze ergens naartoe willen, dan kunnen ze dat snel doen, maar het hoeft niet. Ze kunnen organisch groeien en evolueren met hun erfenis in hun achterhoofd.

EEN INTERNATIONALE ACHTERGROND HEBBEN IS EEN VOORDEEL. Mijn ouders zijn wetenschappers uit Sicilië die in de buurt van Milaan werk kwamen zoeken. Ze stuurden mij op mijn achttiende naar Engeland om er business te gaan studeren. Ik leerde er veel over het belang van beslissen en groepswerk. Reizen is fantastisch maar ik ben ook blij om een vaste basis hier in Milaan te hebben.

AF EN TOE STOPPEN IS BELANGRIJK. Ik werk hard en veel, maar mijn hoofd en lichaam moeten af en toe kunnen opladen. Dan zit ik gewoon in de sofa. En dan denk ik wat na. Of dan lees ik. Ik ben pas begonnen in een geweldig boek, Scritto di notte van Ettore Sottsass.

Marco Velardi (29 jaar) is hoofdredacteur van Apartamento Magazine. Hij heeft zijn eigen bureau SM Associati en is creatief directeur van De Padova.

DOOR LEEN CREVE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content