Luxueus, gesofisticeerd en tijdloos : zakenvrouw Eva Lorenzotti opent voor ons de deuren van haar rijkelijk gedecoreerde appartement, en gunt ons zo een blik in de levensstijl van de New Yorkse upper class.

Eva Lorenzotti, CEO van onlinebedrijf Vivre, is een rijzende ster in het hippe en zakelijke New York. Als geen andere weet zij fashion en business op een innovatieve en stijlvolle manier te verbinden. Op zoek naar de hipste Europese designers van nu ? Eva Lorenzotti heeft hen al maanden geleden benaderd en verkoopt hun collectie op haar website. The beautiful life, daar is het haar om te doen, met haar aanbod van luxueuze kleding, schoenen, modeaccessoires, juwelen en interieurstukken.

Dezelfde passie voor mooie dingen vind je terug in haar appartement in Upper East Side, met uitzicht op Brooklyn en de East River. Ze woont er met haar man Lorenzo Lorenzotti en hun twee kinderen, dochter Allegra (9) en zoon Amedeo (5), in een van de mooiste en chicste vooroorlogse buildings van Manhattan. In 1931 werd het gebouwd door architectenbureau Bottomley, Wagners & White. Als pas getrouwd stel startten Eva en Lorenzo in een kleinere flat in hetzelfde gebouw. Na de geboorte van de kinderen verhuisden ze naar een appartement hogerop, met meer ruimte en meer uitzicht.

“Al met al werd het een totale renovatie”, aldus Eva. “Alles hebben we aangepast, de vloeren, de ramen, radiatoren en elektriciteit. Zelfs de traditionele indeling is gewijzigd, zodat de ruimtes beter tot hun recht zouden komen.” Voor het project werd decorateur James D’Auria aangetrokken. Het resultaat oogt in vele opzichten klassiek en soms ook romantisch, maar overal weet Eva, op haar eigen manier, toch net die contrasten te leggen zodat het niet té klassiek of té romantisch wordt. De vloerafwerking is een van de meest in het oog springende elementen : het hout werd door Stephane Collet, een van New Yorks specialisten op dat gebied, in een geometrisch patroon beschilderd zodat het lijkt alsof dit een massief parket is met dure houtsoorten.

In de woonkamer staat tussen twee kolommen Eva’s mooiste object : een empiretafel met daarop een hele persoonlijke collectie van dierbare spullen. Daarnaast de lavendelkleurige sofa, een eigen ontwerp van Eva dat zij in samenwerking met Jacqueline Coumans van Le Décor Français heeft ontwikkeld. “Ik was in mijn interieur op zoek naar een mix van sophisticated en lounge. Sommige elementen heb ik gekocht bij antiekzaken, andere heb ik naar een eigen ontwerp zelf laten maken. Om dat creatieve oog te kunnen ontwikkelen moet je je steeds openstellen voor schoonheid, er veel over lezen, goed luisteren en je laten inspireren door creatieve mensen, buitenlandse reizen en andere landen. Twee weken geleden was ik in een museum in Egypte en verbaasde ik mij weer over de schoonheid die deze cultuur eeuwenlang heeft voortgebracht. Vele van de objecten die ik zag, hebben nog steeds een ‘hedendaagse’ schoonheid, het zijn dingen die de tijd hebben overleefd en hun waarde hebben behouden. Voor ons businessconcept van Vivre zoeken we dagelijks naar objecten die die kwaliteit uitstralen.”

Door Marc Heldens Foto’s Mark Seelen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content