MANNEN, VADERS, JONG OF OUD, KUN JE PLEZIEREN MET EEN FIJN PARFUM. MAAR WAT LEKKER RUIKT BIJ DE EEN, IS SOMS STOREND BIJ DE ANDER. EEN GEUR MOET PASSEN BIJ WIE JE BENT.

1. CASUAL F BY FERRAGAMO POUR HOMME FREE TIME (EDT 50 ML : 46,77 EURO)

Voor wie ? De man die houdt van casual, fris en elegant.

De geur ? De blauwe verpakking geeft al een hint over de frisheid van de geur. Een zeebriesje kriebelt de neus, waarna vetiver en cederhout warmte toevoegen. Een eenvoudige compositie die snel vervliegt.

2. COMPLEXLOOS DIESEL FUEL FOR LIFE DENIM COLLECTION (EDT 50 ML : 50,83 EURO)

Voor wie ? De man die het graag simpel heeft.

De geur ? Dit parfum is even complexloos als zijn denimjasje : citrusfrisheid en droog hout met een tikje lavendel geven een gemakkelijke, frisse geur.

3. VIRIEL MONTBLANC LEGEND (EDT 50 ML : 48 EURO, BADLIJN VANAF 18 EURO)

Voor wie ? De man die kiest voor een duidelijk mannelijke geur, maar niet te sterk of te opdringerig.

De geur ? Parfumeur Olivier Polge pimpte een klassieke fougère (lavendel, bergamot, geranium, cumarine en sandelhout) met een paar moderne molecules. Die geven een bloemig (roos), fruitig (appel) én warm accent aan dit parfum dat ons enigszins herinnert aan Chanels Platinum Egoïste.

4. SENSUEEL ARMANI CODE SPORT (EDT 50 ML : 57 EURO)

Voor wie ? De man die het graag fris en sensueel houdt.

De geur ? Frisse munt en sappige mandarijn zijn de eerste aroma’s die je ruikt in deze zomerse cocktail. Daarna komen er langzaam warmere ingrediënten als ambrox, vetiver en gember bij. Door een speciale techniek lijkt er een ijslaagje op de geur te liggen die de ingrediënten frisser en intenser doet uitkomen.

– Vanaf juni.

5. KLASSIEK MOSCHINO FOREVER (EDT 50 ML : 51,86 EURO, BADLIJN VANAF 26,44 EURO)

Voor wie ? De klassieke man.

De geur ? Klassiek, door een frisse aanzet van bergamot, een kruidig hart met steranijs en salie en een warm hart met viriele aroma’s van vetiver en hout. Niets dat we nog niet geroken hadden, maar dat maakt het wel een veilige keuze als cadeau voor de meer klassieke papa.

– Vanaf juni.

6. HOUTAROMA BYREDO OUD IMMORTEL (EDP 100 ML : 145 EURO)

Voor wie ? De man die houdt van hout.

De geur ? Oud is een houtsoort met een rijk aroma dat bijzonder populair is in het Midden-Oosten. Ben Gorham, de man achter nichemerk Byredo, zocht en vond ingrediënten die dat rijke aroma wat oplichten en verfijning toevoegen. Rozenhout en patchoeli geven reliëf, tabaksbladeren en mos zorgen voor diepte. Het parfum is sterk en houdt urenlang.

– Bij Parfuma en Verso in Antwerpen, Beauty by Kroonen & Brown in Brussel.

WWW.KNACKWEEKEND.BE/RADAR

Samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content