VAN EEN HEEL NATUURLIJKE MAKE-UP TOT EEN HEEL GESOFISTICEERDE LOOK ? HOE DOE JE DAT ? MAAK DE BLIK INTENSER, VOER DE BLUSH OP EN LEG DE NADRUK OP DE MOND. TIPS EN TRICKS VAN MAKE-UPARTIEST VASKO TODOROF.

1 EEN SMETTELOZE TEINT

Er goed uitzien zonder er opgemaakt uit te zien. Het lijkt iets van niets, maar het vraagt een heuse techniek. De eerste stap is een royale hydratatie van de huid. De favoriet van Vasko is Dior Capture Totale. Net voor de crème volledig is opgenomen in de huid, verstuift de visagist wat Airflash Brume de Teint Eclat et Légèreté. “De textuur vermengt zich met de crème, zodat je een lichter, minder afgetekend resultaat krijgt”, legt hij uit. Foundation in spray heeft nog een ander voordeel : je kunt de hoeveelheid geleidelijk aan opvoeren, zoals met een airbrush in bodypainting. Daarna warmt Vasko de teint op met Diorskin Nude GlowPoudre d’été Hâle Naturel, door royaal met een grote borstel over het palet te gaan en het poeder in een snelle beweging aan te brengen op de wangen en het ovaal van het gelaat. “De huidige trend is een heldere teint met een vleugje poeder, alleen op de contouren, om op te warmen. De rest van het gezicht blijft licht.” De blush (Diorblush Rose Dragée N°829) wordt met kleine beetjes aangebracht op de jukbeenderen. Dat is de basis voor de vier make-uplooks, van heel naturel tot erg gesofisticeerd, die hij ons hier toont.

2 NATUURLIJK & CHIC

Om de ogen op te maken gebruikt Vasko het palet 5 CouleursRosy Nude N°534, een camaieu van roze tinten. Heel het bewegend ooglid wordt opgelicht met een zeer lichte paarlemoertoon, waarna het donkerder roze wordt aangebracht in de plooi van het ooglid tot aan de buitenkant van het oog. “Als je een lichter effect wil, raad ik aan om een klein borsteltje te gebruiken. Een sponsborsteltje doet de kleur immers sterker uitkomen.” Om de mond te laten glanzen gebruikt Vasko Crystal Gloss 087, een zeer transparant roze. Voor een nog natuurlijker resultaat voegt hij een druppeltje foundation toe om de lippen kleurlozer te maken.

3 FOCUS OP DE LIPPEN

Bij deze look ligt het accent op de mond. De trendkleur van de zomer is volgens Vasko oranjeroze. “Als je een zacht, geraffineerd resultaat wil, meng je best twee lipsticks (Dior Addict N°545 Fire en N°652 Tango) en breng je ze lichtjes aan met een penseel. Werk af met een laagje gloss voor een mooie glans. Om wat tegenwicht te geven ga je met de blushborstel langs de contour van het gelaat. Ook de oogmake-up wordt lichtjes donkerder met een vleugje bruin van het palet. Met een plat penseel ga je dicht tegen de wimperinplant en over de plooi tussen het bewegend ooglid en de wenkbrauwboog. Het is belangrijk dat je de blik licht houdt, omdat je de aandacht naar de lippen wil trekken.

4 OGEN IN DE KIJKER

Een doordringende blik geeft meteen een meer gesofisticeerdemake-up. Je moet gewoon meer kleur gebruiken. Je begint met de ‘banaan’ donkerder te maken met het bruin uit het eerste oogschaduwpalet 5 Couleurs Rosy Nude N°534, en het roze op het bewegend ooglid maak je donkerder met een meer uitgesproken kleur uit het palet 5 Couleurs Iridescent N°649. Om meer expressie te geven aan de blik, onderlijn je de onderkant van het oog en de buitenkant van het bewegend ooglid met een rozig paars uit het palet 5 Couleurs N°804 Extase Pinks. Werk af met een extra laagje mascara Diorshow 360.

5 GLAMOUR VOOR EEN AVONDJE UIT

“Als je alle vorige stappen gevolgd hebt, is de make-up bijna perfect voor een avondje uit. Die laatste dosis glamour is een kwestie van details. Het borstelen en in model brengen van de wenkbrauwen geeft een echte meerwaarde aan de make-up. Ongelooflijk hoe een goed getekende lijn de expressiviteit van een gezicht kan versterken.” Om de lippen voller te doen lijken gaat Vasko met een concealerpotlood lichtjes, haast onzichtbaar, onder de onderlip. Met het lippenpotlood Dior Contour N°463 Rose Candi tekent hij zorgvuldig de lijnen voor hij ze inkleurt met een mix van Dior Addict N°681 Icône en Dior Addict N°778 Show. De blik wordt mysterieuzer en krijgt meer diepte dankzij een streepje zwart kohlpotlood.

DOOR BARBARA WITKOWSKA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content