Geert Heyse is feestenbouwer van beroep en laat zien hoe het moet: hij nodigt zelf enkele mensen uit en geeft feestrecepten en tips om het evenement plezierig en zonder kleerscheuren te laten verlopen.

Een leven zonder feesten is als een lange weg zonder pleisterplaatsen.” Dat zei de Griekse geleerde Democritus meer dan twee millennia geleden al. Als het jaar bijna voorbij is en men wat vermoeid terugkijkt op de afgelegde weg vol kleine of grote hindernissen, is het tijd om in de geborgenheid van een huis, met familie en/vrienden voor een gezellig samenzijn te zorgen en het jaar vreugdevol uit te wuiven. Beroepsfeestenbouwer Geert Heyse toont hoe het moet. Hij nodigt uit en doet dit op een bijzondere locatie. Hij koos voor The Clubhouse, een comfortabel nest in het landelijke groen van de Leiestreek. Het decor is ideaal. De boerenpaarden in de wei trotseren de kou en een wilde fazant laat zijn rauwe kreten horen. Binnen brandt het houtvuur en is het knus. The Clubhouse is een project dat door een ondernemersechtpaar werd gecreëerd als gerieflijke afzonderingsplek voor vergaderende managers of voor mensen van niveau die incognito exclusiviteit en rust zoeken. Het complex met seminariezalen en salons is ondergebracht in een gerestaureerde en grondig verbouwde boerderij met bijgebouwen en is omgeven door een landschapstuin met waterpartij en weiden.

Traiteur Geert Heyse is er al vroeg bij en installeert zich in de mooie keuken. Hij kent het klappen van de zweep : met zijn firma Kitchenart verzorgt hij feesten bij mensen thuis of op locatie. De voorbereidingen gebeuren in een ruimte achter de traiteurzaak in de Pinte. Het waren Geerts grootouders die 76 jaar terug met de slagerij begonnen. Vandaag is het zijn vrouw Sabine, juriste van opleiding, die met haar team de winkel verzorgt. Geert en zijn koks houden zich vooral bezig met feesten en bedrijfsevenementen.

Na de humaniora studeerde Geert vleestechniek en volgde een avondcursus koken. Gedreven door zijn persoonlijke interesse en via samenwerking met chefs wist hij zich op te werken tot een gerespecteerd kok. Zijn mentor en vriend is Peter Coucquyt van Sense For Taste (Foodpairing Events). Geert gaat inventief en zonder overdrijvingen te werk en beheerst de laatste keukentechnieken. Hij houdt van verre reizen en dat merk je in zijn originele bereidingen met buitenlandse invloeden en nieuwe smaakcombinaties.

Ongekunsteld

Voor zijn privéfeestje kreeg hij hulp van coördinatrice Ann De Rammelaere. De genodigden – Ann zelf, haar broer Jo, Kimberly, Sabine, Katrijn, Grietje, Chris, Steven en Audrey – ontmoeten elkaar in de bar en het eerste glaasje Crémant de Bourgogne is nog niet leeg of er wordt al uitgelaten gelachen en gebabbeld. Het relaxed samenzijn en de oude en nieuwe vriendschappen vormen een solide basis voor een onvergetelijke avond met een gevarieerde feestmaaltijd.

Eerst krijgt het gezelschap, laag gezeten rond het houtvuur, bij het aperitief verschillende creatieve hapjes geserveerd. De mooie minihapjes zien er ingewikkeld uit, maar iedereen met een beetje keukenervaring kan de amuusjes bereiden. Dat geldt ook voor de gerechten, die aan de lange tafel in de grote eetkamer worden opgediend. Bij het feesteten komen feestwijnen, die door de getalenteerde Stijn Van der Beken, voormalig sommelier van Hof van Cleve, uitgekozen zijn.

Geert heeft op tijd alles voorbereid en heeft alles onder controle. Alle elementen zijn aanwezig om er een geslaagd diner van te maken.

Recepten en samenstelling van de feestmaaltijd Geert Heyse van Kitchenart, Event & Party Catering, Where food meets perfection. Pintestraat 5, 9840 De Pinte. 09 282 35 60. www.heyse-kitchenart.be.

Locatie The Clubhouse, Heerdweg 57, 9800 Deinze (Vinkt). www.the-clubhouse.be. Wijnen Stijn Van der Beken voor R&R bvba, Muizendries 11, 9070 Heusden, Gent. 09 232 00 37. www.rrrhone.be.

Hair & Make-Up Artists Steven Raes @Touch L’Oreal Professionnel, Audrey Boulin @Touch by Dominique.

DOOR PIETER VAN DOVEREN – FOTO’S KRIS VLEGELS

Geert Heyse : “Een goede planning is meer dan het halve werk”

De mooie minihapjes zien er ingewikkeld uit, maar iedereen met een beetje keukenervaring kan ze maken. Dat geldt ook voor de gerechten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content