Sofie Albrecht
Sofie Albrecht Sofie Albrecht is beautyjournaliste en mede-oprichtster van de blog Café Cosmétique

H Bilderberg Landgoed Lauswolt, Van Harinxmaweg 10, 9244 CJ Beetsterzwaag, Nederland. Reken vanaf Antwerpen nog op een dikke drie uur om ter plekke te geraken.

Wat

Landgoed Lauswolt is een negentiende-eeuws herenhuis dat door de Bilderberg-keten werd omgevormd tot luxehotel. Lauswolt herbergt het enige Estée Lauder Skincare Center in Europa, heeft een gerenommeerd restaurant en biedt zijn gasten tal van sportieve mogelijkheden (golf, tennis, paardrijden, fietsen, wandelen) in de groene omgeving van een pittoresk dorpje in Friesland.

Onze bevindingen

Wanneer we het domein oprijden, zien we een imposant landhuis opdoemen tussen de bomen. Binnen verzacht de vriendelijkheid van het personeel het formele kantje van deze statige chic. We worden naar onze kamer gebracht : een royale suite met zicht op de tuinen, klasse op zijn Hollands. In badjas en slippers lopen we meteen door naar het Skincare Center, waar de charmante Wilhelmien ons hartelijk ontvangt. Bij een drankje overloopt ze het programma, waar we ons eigenlijk niets van hoeven aan te trekken : Wilhelmien komt ons overal op tijd zoeken voor de volgende behandeling. “Tot in de sauna en hamam toe,” lacht ze. Die verlopen overigens naakt en gemengd.

Op dit uur in badjas rondlopen heeft iets decadents, maar iedereen laat het zich vlotjes welgevallen. Ik slof achter Wilhelmien aan, op weg naar het hydromassagebad. Ik laat me glijden in het behaaglijk warme water dat Wilhelmien met een druk op de knop omtovert tot een bruisende zee die een kwartier lang elke vierkante centimeter huid afwisselend masseert. De ontspannende werking van de lavendelolie mist haar effect niet : ik doezel weg, tot Wilhelmien me oppikt voor de lichaamspeeling. Ze stelt me voor aan Regina, mijn persoonlijke schoonheidsspecialiste voor dit weekend. “Dat heeft wel iets, zo’n personal professional“, bedenk ik, terwijl Regina me van top tot teen insmeert. De korreltjes spoel ik onder de douche weg met een keur van producten. Na een massage met de Private Spa-bodycrème heb ik in principe vrij gebruik van zwembad, hamam en sauna, maar dat zou zonde zijn van mijn zachte, heerlijk ruikende lijf.

’s Avonds wacht ons in het statige restaurant De Heeren van Harinxma – lid van de Alliance Gastronomique Néerlandaise – een vijfgangenmenu. We gniffelen een beetje om de graagte waarmee onze noorderburen zich van het Frans bedienen, maar moeten al bij de amuse-gueules toegeven dat het hier niet om holle woorden gaat. Vijf schilderijtjes, met onder meer lamsfilet, kalfszwezeriken en chocolademousse passeren de tafel, in smakelijke, niet te grote porties, begeleid door aangepaste wijnen.

De volgende dag begint met een rugmassage, waarna een ongenadige huidanalyse volgt. “Gecombineerd huidtype met enkele onzuiverheden”, luidt het verdict. Dus scrubt Regina eerst alle dode huidcellen weg en volgt er een reinigend masker op basis van Chinese klei. Wanneer de klei hard is, wast ze het goedje af en gebruikt een lotion om de laatste restjes weg te nemen. Regina beslist dat mijn huid extra antioxidanten ( Advanced Night Repair) kan gebruiken en een serum tegen pigmentvlekjes ( Idealist). Mijn ogen krijgen een lik Advanced eyes, de Light Source-dagcrème sluit de gelaatsverzorging af. In de Aramis-cabine ondergaat mijn compagnon een gelijkaardig ritueel. Hij krijgt nog een scheerbeurt, en net als ik een manicure. Regina vijlt mijn nagels in vorm, duwt nagelriemen op hun plaats en verwijdert velletjes. Drie keer onderdompelen in het paraffinebad legt een wassen handschoen op de huid die er na enkele minuten wordt afgetrokken en de term ‘poezelige handjes’ zijn ware betekenis geeft. Ik laat mijn nagels nog snel even lakken, maar zie af van de rest van de make-up en van de kapper, om nog een flinke wandeling te kunnen maken in de prachtige omgeving. De voetreflexologie laat ik echter niet schieten : op wolkjes loop ik wat later naar de lunch, die licht en smakelijk is. Buiten moet het waterzonnetje het stilaan afleggen tegen dreigende wolken. We haasten ons om ons om te kleden. Een afscheidscocktail sluit dit luxeverwenweekend af in stijl.

Prijs

Wij genoten van een tweedaags beautyarrangement dat gemiddeld 375 euro per persoon kost. Andere arrangementen zijn mogelijk. Voor meer info, bel +31 512 38 12 45, mail lauswolt@bilderberg.nl of check www.bilderberg.nl, doorklikken op ‘beauty’ naar Beetsterzwaag.

sofie albrecht

Partner Content