LUNCHPOSE

© Charlotte Collard

‘In the Kitchen’, zo heet het food & fashion-project van het Belgisch-Colombiaanse ex-model Charlotte Collard. Op haar Instagram-account geeft ze lekkere en gezonde gerechten een fashionable touch. Hier legt ze uit hoe dat gaat.

Het idee is twee werelden van smaak samen te brengen. Ik wilde mijn ervaring uit de modewereld integreren in mijn dagelijkse leven als echtgenote en moeder van drie meisjes, als iemand die altijd graag gekookt heeft maar nu nóg meer kookt. Ik wil mijn dochters, mijn man en mezelf het beste geven. Ik ben degene die voor de gezondheid van mijn dochters moet zorgen, hun immuunsysteem moet versterken, en dat heeft veel te maken met wat ik hen te eten geef.”

MODELKEUKEN

“Het begon met een foto van een tas volgepropt met fruit. Ik realiseerde me dat zo’n foto op Instagram een nieuw concept was en dat ik het verder moest doordrijven door goedgekleed aan het fornuis te gaan staan. Op die manier bracht ik het glamoureuze van de mode naar de keuken. Ik ben op dit moment de enige die zoiets doet. Momenteel focus ik op de balans tussen mijn recepten, de foto’s, mijn Instagram-account, styling en decoratie. Ik ben er bijna, maar het kan altijd nog beter. Over de volgende stappen wil ik niets kwijt voor ze concreet worden, maar er wordt aan gewerkt.”

“Zoals met zoveel in mijn leven heb ik mezelf leren koken. Mijn grootvader was een goede kok maar woonde in Canada, dus ik zag hem maar twee maanden per jaar. Als ik in de zomer bij hem was, kookten we samen. We werkten in de tuin, haalden verse melk, bakten brood en maakten yoghurt. Of we gingen vissen om daarna onze vangst te verorberen. Het heeft me wel de liefde voor het koken opgeleverd. Mijn dochters kijken ook graag toe, of helpen in de keuken. Ze houden van veel, maar ik probeer hen vooral eenvoudige kwaliteitsvolle ingrediënten te geven zodat ze de smaak kennen. Later zal ik hen ingewikkeldere recepten en gecombineerde smaken geven, ze hebben nog hun hele leven om alle mogelijke smaken te exploreren.”

BUTTERNUT EN GUCCI

“Inspiratie vind ik op de markt : ik val voor een stuk fruit of een groente, door de textuur, de vorm, de kleur, of de smaak natuurlijk. Daarrond bouw ik alles op, zoals ik zou doen met een outfit. Ik kies een klassiek recept om die nieuwe groente in te verwerken en probeer het zo te vernieuwen. Of mijn Colombiaanse roots terugkomen in mijn keuken ? Misschien eerder op mijn bord. Dat ligt altijd vol, het is een georganiseerde wanorde die het warm moet maken. Misschien verklaart mijn afkomst ook wel mijn liefde voor het exotische. Ik heb altijd tropische planten in huis : palmbomen, bananenplanten… om mezelf wijs te maken dat ik in een tropisch land woon. Toch hou ik ook van winter food, ik heb heel wat favorieten zoals butternut- of aardpeervelouté, geroosterde parelhoen met vergeten groenten of zoete aardappel, en kaneel-en-kardemombroodjes. Daar trek ik dan een casual vintage trui van echte wol bij aan met een zwarte jeans en platte schoenen zoals de Gucci-loafers.”

instagram@charlotte_collard, snapchat@heelsspaghetti, facebook.com/collardcharlotte

Tekst Katrien Huysentruyt & Foto’s Charlotte Collard

“Inspiratie vind ik op de markt, waar ik val voor een stuk fruit of een groente”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content