Lous & The Yakuza

Marie-Pierra Kakoma © GETTY IMAGES

Marie-Pierra Kakoma, als zangeres en artieste bekend onder haar alter ego Lous & The Yakuza, heeft nu ook haar eerste stappen in de designwereld gezet. Voor de inkleding van hun negende coworkingplek deed Silversquare een beroep op de muze van Louis Vuitton.

Hoe heb je je eerste interieurproject ervaren?

“Ik heb veel geleerd tijdens dit avontuur. Ik had niet gedacht dat het zo moeilijk zou zijn om mijn ideeën op papier te zetten en ze dan in het echt te vertalen. Maar het architectenteam van Silversquare heeft me veel hulp gegeven en goed begeleid om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ik heb nogal een explosief en kleurrijk universum, en aangezien mensen hier komen om geconcentreerd te werken, moest ik de juiste balans vinden. Ik moet toegeven dat ik erg trots ben op het resultaat.”

Waar heb je de inspiratie voor deze plek vandaan gehaald?

“Ik wilde mijn verhaal vertellen. Ik heb altijd geschreven, al sinds ik een klein meisje was. Ik hield steeds dagboeken bij, dus ik heb erg precieze herinneringen. Via deze ruimte wilde ik het verhaal van mijn jeugd vertellen, het verhaal van een klein zwart meisje dat opgroeit en vrouw wordt. Er zit ook een zeker Alice in Wonderland-gevoel in verwerkt.”

Je betrokkenheid bij de BLM-beweging komt dus ook in dit project tot uiting.

“Toen ik opgroeide, had ik niemand aan wie ik mij kon spiegelen. Ik denk dat het heel belangrijk is om dat te veranderen. Kleine zwarte meisjes moeten zich vandaag kunnen herkennen op televisie of in hun speelgoed, dus moeten we hun voorbeelden en voorstellingen geven van vrouwen die zijn zoals zij én slagen in wat ze doen. Daarom heb ik tapijten ontworpen waarop ik vrouwenlichamen afbeeld. Elk van deze tapijten is verschillend, zoals elk lichaam anders is. En zoals elk lichaam mooi is.”

Koning Albert II Laan 4, Brussel, silversquare.eu

Lous & The Yakuza
© GF
Lous & The Yakuza
© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content