Keuken : 6 i Decor : 7 i Comfort : 7 i service : 6,5 i Prijs/kwaliteit : 6,5Nieuw en heel goed”, tipte een lokale handelaar in Italiaanse wijnen ons. Dat wilden wij niet missen, dus togen wij naar Lanaken, waar zich op het aangewezen adres een oud huis bevond. Wij dachten even dat wij met een louche baancafé te maken hadden. Maar het grote, moderne terras aan de achterkant overtuigde er ons van dat hier zaken gebeuren die het daglicht verdragen. Binnenkomen doe je ook langs achter en dan sta je meteen in de bar, waar de kleurrijke verlichting je onderdompelt in een clubsfeer. Iedereen heeft recht op een hand van de lachende baas, die doet alsof hij je al jaren kent.

Wij namen plaats in een gerieflijke grijze zetel aan een zwartgelakte tafel met grijze tafelloper. Via het raam zagen wij dat de bloembakken buiten op de vensterbank met staaldraad aan de tralies waren vastgemaakt. Is Limburg zo onveilig ?

Baas Alain Booten kwam aan tafel om de bestelling te noteren. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om wat meer te weten te komen. Zo hoorden wij dat het twee eeuwen oude pand het eerste huis was van de prins de Merode. Alain Booten heeft er dertien jaar met succes het danscafé Belle Epoque uitgebaat en toen had hij genoeg van het nachtleven. Hij gooide het roer om en heeft de zaak radicaal verbouwd tot grand café met loungeambiance. Vroeger ging Alain Booten om negen uur ’s ochtends onder de wol, nu om twee of drie uur in de nacht en dat maakt een heel verschil uit als je een dagje ouder wordt.

Kok is Lex Van Toledo. Je ziet hem in de open keuken kokkerellen. Hij presenteert een beknopte spijskaart met mediterraan getinte bereidingen. Succesnummers zijn : gebakken scampi’s (11,50 of 19 euro), gebakken zeetong met citroen (dagprijs), tournedos met saus naar keuze (24,50 euro) en lamskroon met honing en tijmsaus (24,50 euro).

Wij schreven ons in voor het driegangenmenu, dat wordt opgediend tegen 32,50 euro. Als wijn kwam er een uit de kluiten gewassen fles Primitivo, Mocavero 2001, afkomstig uit Salento, kruidig en met veel rood fruit en een flinke afdronk (30 euro). Een stukje zalm gemarineerd op oude wijze werd geserveerd als lekker hapje. Het voorgerecht was tot onze verbazing niet de op het menu beloofde salade met gebakken mosselen, maar wel een smakelijke terrine van gekonfijte kwartel en ganzenlever met een frisse salade met broodkorstjes en pijnpitten. Het hoofdgerecht bestond uit kalfswang en kalfszwezerik in een moeilijk te definiëren bruine glanssaus, opgediend met gestoofde prei, wortel, een schaal redelijke frieten en een kom mayonaise. Wij sloten af met twee bollen industriële sorbet en met poedersuiker bestrooid vers fruit en een koeksigaar.

Bij de rekening van bijna 100 euro kwamen twee glaasjes limoncello en bij het buitengaan kregen wij opnieuw een hand, deze keer met een knipoog.

CLUB- AMBIANCE

Contrast heeft een verrassend moderne inrichting die contrasteert met de oude buitenkant en die gemaakt is om optimaal te onthaasten in een ontspannen clubambiance. De bar is er als ankerplaats om te aperitieven of om een digestief te nemen en later op de avond te genieten van de muziek. Eten doe je op de benedenverdieping of boven, op de open tussenverdieping. Contrast wordt bezocht door een gevarieerd publiek, waarbij nogal wat kapitaalkrachtige Nederlanders, voetballers en andere sportvedetten.

Info

Grand Café Contrast

a

Tournebride 35,

3620 Lanaken.

089 71 11 41.

www.restaurantcontrast.be

Pieter Van Doveren / foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content