Aalst is bij jongeren bekend als bruisende uitgaansstad. Voor de dertigplussers heeft de stad weinig te bieden, maar dat verandert. SO restaurant lounge is een gloednieuw, trendy en grootstedelijk project, dat het gat in de markt vult. Het is een opvallend geslaagde realisatie van Eddy Pycke en Luc Van der Stockt. De compagnons zijn allesbehalve beginners : de twee staan aan de basis van succesvolle restaurants als Allegro Ma Non Troppo in Aalst, waar men al vijftien jaar in de rij staat om bij kaarslicht te eten in een huiskamersfeertje. Daarna kwam Allegro Moderato met de pracht en praal van een monumentaal pand aan de Gentse Korenlei. En nu is er SO, dat opende op 9 juni en dagelijks tafeltjes te kort komt.

SO is ondergebracht in een eclectisch gebouwde burgerwoning van begin vorige eeuw. Het hoekhuis met overdekte inkom werd radicaal onder handen genomen. SO epateert door de luxueuze, wereldse lounge-inrichting en door de prijzen die een stuk lager liggen dan in de grootstad. Het eethuis heeft beneden een brasserie en op de eerste verdieping een loungebar. Om de beruchte Aalsterse amokmakers buiten te houden, staat er in het weekend een portier.

Wij kwamen vroeg en hadden alle tijd om de inrichting te bewonderen. Wij genoten van de mooi gedekte tafels en het designbestek, dat goed in de hand lag maar tijdens het eten regelmatig van het bord gleed. Mooie jongens zorgden voor de bediening. Hun habijt in zwart en bruin stemt overeen met de tinten van het decor. Wij vroegen voor wat SO stond, waarop onze vrolijke tafelknaap geheimzinnig antwoordde : “Voor van alles, bijvoorbeeld voor so what of voor so good.” Wij hoopten dat dit laatste het geval zou zijn.

Chef Stijn Verstuyft en zijn rechterhand Mo Akhrif stelden een gevarieerde spijskaart op met Belgische evergreens en mediterrane en Aziatische bereidingen. Het kosmopolitische repertoire krijgt ondersteuning van een wereldwijnkaart. Wij bestelden en kregen twee keer een verkeerd gerecht ingezet. Onze maaltijd begon met ’tartaar SO’ of vormtaartje van blokjes rauwe zalm, tonijn en ganzenlever, aangemaakt met notenolie en opgediend met een kwarteleidooier : lekker, zomers maar een blaadje raketsla zou niet hebben misstaan (14 euro). Aan de overkant kwam ‘SO Oriental’, hapjes uit Thailand, India en Japan, samengesteld uit gelakt varkenvlees, sushi met zalm, gegrilde tijgergarnalen, krokant gefrituurde nem en yakitori van kip en hier klonk slechts tevreden geknor (14 euro). Hoofdgerechten waren : tajine van parelhoen met gekonfijte citroen, aardappel en kardemom (18 euro) en een keurig ontvelde tomaat met grijze garnalen en redelijke frieten (12/20 euro). Wij dronken huiswijnen, een correcte Casa Miriam, Chardonnay Riserva 2004 als wit (15 euro, 1/2 liter) en een Château La Rose, Saron 2003 uit de Graves als rode, waarmee wij het moeilijk hadden (18 euro, 1/2 liter). Wij sloten af met een zomerse vruchtensalade, opgediend met coulis van framboos, versierd met hartjes vanillesaus (6,50 euro).

Wij lieten ons leiden door het decor en de sfeer en kwamen enthousiast buiten !

Keuken : 6,5 i Decor : 8,5 i Comfort : 7,5 i service : 6 i Prijs/kwaliteit geproefde menu : 7

GLitter De verlichting is een wereldprimeur en kwam tot stand in samenwerking met verlichtingsadviseur Tom Claeys. De luchters en lampen zijn exclusieve ontwerpen uit Swarovskikristal,

die vanuit het plafond worden verlicht en voor een feeërieke ambiance zorgen. In het restaurant zijn de muren bedekt met bont. De ruimte werd in compartimenten ingedeeld door van onder verlichte

koordjesgordijnen.

Op het intieme terras staan loungecabines in tentzeil opgesteld.

De schemerige loungebar op de eerste verdieping geeft uit

op een riant bootterras, vanwaar men vanuit kunstlederen zitbanken over de stad uitkijkt.

Info SO restaurant lounge SO restaurant lounge

Loungerestaurant

a

Keizerplein 1

9300 Aalst.

Restaurant :

van 12 tot 14.30 u.

en van 18.30 tot 23 u.

Lounge vanaf 18.30 u.

Zaterdagmiddag

en zondag gesloten.

Pieter Van Doveren / foto Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content