Londen

© ed reeve

Design – Niet geplooid. In een jaar van uitstel, annulaties houden en reisbeperkingen werden de Europese designweken gedwongen zich te herdefiniëren. Locals werden getrakteerd op buiteninstallaties, lanceringen en gebeurden tête-à-tête, de rest op virtuele tentoonstellingen en Instagrampresentaties. Een overzicht.

Hotspot

De pandemie deed onze aandacht voor klimaatverandering enigszins verslappen. Om de Britten tot actie te dwingen, bundelden architectuurpraktijk Studio Weave en tuinontwerper Tom Massey de krachten met The Hothouse. De installatie, die aan een kleine victoriaanse kas doet denken, werd gevuld met tropische planten die, bij gebrek aan drastische milieumaatregelen, perfect in de straten van Londen zullen gedijen in 2050. De serre zal een jaar lang blijven staan in Stratford, waar het ooit wemelde van de fruit- en groenteserres.

tommassey.co.uk, studioweave.com

Huiswerk

Wat voor impact heeft een lockdown op ontwerpers en makers? De American Hardwood Export Council daagde negen ontwerpers uit om na te denken over meubelen die hun thuiswerksituatie illustreerden. De ideeën stroomden binnen uit onder meer Frankfurt (Sebastian Herkner), Valencia (Jaime Hayon) en Tokio (Studio Swine) en werden vervaardigd in een schrijnwerkerij van meubelproducent Benchmark. Het resultaat was te zien in het Design Museum in Londen met als uitschieter Sabine Marcelis’ Candy Cubicle. Het thuiswerkstation transformeert van ‘werkmodus’ naar ‘schuilmodus’, en voorziet vakken voor boeken, een computer en een kruk op zwenkwielen.

connectedbydesign.online

De Candy Cubicle van Sabine Marcelis.
De Candy Cubicle van Sabine Marcelis.© ALLE PACKSHOTS: GF
Michael Anastassiades tekende een set tafels voor het Italiaanse label Molteni&C. molteni.it
Michael Anastassiades tekende een set tafels voor het Italiaanse label Molteni&C. molteni.it© ALLE PACKSHOTS: GF
Hoogtepunt in de Carpenters Workshop Gallery: de tafels van Paul Cocksedge. paulcocksedgestudio.com
Hoogtepunt in de Carpenters Workshop Gallery: de tafels van Paul Cocksedge. paulcocksedgestudio.com© ALLE PACKSHOTS: GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content