LONDEN

Jo Malone.

JO MALONE

Jo Malone maakt heerlijke geurkaarsen en colognes die je kunt combineren tot een geur op maat. Je kunt ook ‘geurlaagjes’ leggen met de bijbehorende badproducten. Naast geuren maakt Malone haar eigen uitdagende theemixturen, zoals Earl Grey met komkommer. Je kunt ze proeven in de boetieks, terwijl je geniet van een handmassage. De typisch Engelse winkels (er zijn er meerdere) zijn chic-landelijk en cosy ingericht. Geraak je er niet, dan is de webwinkel een alternatief.

Sloane Street 150, www.jomalone.co.uk. Vanaf half juni is het merk ook in België verkrijgbaar.

LES SENTEURS

Al sinds 1984 verkoopt Les Senteurs de producten van Diptyque en Creed, in die tijd meer niche dan niche. De cosy winkel staat bekend om zijn bijzondere geuren en nog meer om zijn goede service. Kun je niet beslissen, neem dan de catalogus mee om thuis verder te winkelen via postorder.

71 Elizabeth Street, Belgravia, Londen SW1W 9PJ. www.shoplessenteurs.com

HAUTE PARFUMERIE BIJ HARRODS

De afdeling Haute Parfumerie bij Harrods is het werk van Roja Dove, ’s werelds enige professeur de parfums. Dove verkoopt in een setting van zwartgelakte meubels geuren uit de hele wereld, in prijs variërend van 50 tot 115.000 euro ! De mooiste geuren staan hier bij elkaar, voor wie het zich kan veroorloven. Op verzoek van Dove worden verdwenen geuren soms zelfs weer in productie genomen.

87-135 Brompton Road, Knightsbridge, www.harrods.com

AVERY FINE PERFUMERY LONDON

Designer Lilian Driessen ging bij de inrichting uit van een vogelthema en koos voor veel rondborstig meubilair en flacons. Avery verkoopt geweldige nichegeuren, zoals die van Nasomatto, Andrée Putman, Carthusia en Hype Noses. Bezoek vooral de interactieve parfuminstallatie.

27 Avery Row, Mayfair, www.averylondon.com

MILLER HARRIS

De winkel van Miller Harris is zo Engels dat je hem niet mag overslaan. Je vindt er de frisse geuren en badproducten van de iconische Lyn Harris, naast geurkaarsen en Brits behang. In de eerste winkel, in Needham Road, ontdek je beneden nog het originele lab.

14 Needham Road, www.millerharris.com

SPACE NK

Space NK op King’s Road was de eerste nicheparfumerie met de hipste merken. Het concept van de fris-strakke no-nonsensewinkel met degelijk advies sloeg zo aan, dat er nu tientallen Space NK’s zijn. Je vindt hier altijd iets nieuws.

307 Kings Road, Chelsea, www.spacenk.co.uk

COSMETICS À LA CARTE

De naam zegt het zelf : bij Cosmetics à la Carte wordt precies de goede foundation voor uw huid gemixt of zoekt het professionele team de juiste oogschaduw uit. Veel celebs zijn fan, wegens de enorme kleurkeuze en de professionele tips.

102 Avro House, Havelock Terrace, www.cosmeticsalacarte.com

ORMONDE JAYNE

De chique boetiek van autodidact parfumeur Linda Pilkington is een van de best bewaarde geheimen van Londen. Ontdek er 13 prachtige geuren, ‘vanuit de buik’ gemaakt. De luxebadproducten en geurkaarsen zijn een ideaal cadeau.

12 The Royal Arcade, 28 Old Bond Street, Londen W1S4SL.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content