Lolly’s met drie chocoladesoorten

© Frédéric Raevens

Ganache van pure chocolade met peper van Madagaskar

200 g chocolade puur, 10 g peper van Madagaskar, 120 g room, 100 g chocolade voor de coating, cacaopoeder

Breng de room aan de kook, voeg de peper toe en laat 20 minuten trekken. Haal door de puntzeef. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de room al mixend toe. Giet in de lollyvormen en prik de stokjes erin. Laat opstijven in de vriezer. Dompel de lolly’s in de chocolade en vervolgens in de cacao. Bewaar in de koelkast.

GANACHE VAN witte CHOCOLADE EN MANGO

200 g witte chocolade, 120 g room, 60 g mangopuree, 100 g witte chocolade voor de coating, kokospoeder

Breng de room aan de kook, voeg de mangopuree toe. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de room al mixend toe. Giet in de lollyvormen en prik de stokjes erin. Laat opstijven in de vriezer. Dompel de lolly’s in de chocolade en vervolgens in de kokos. Bewaar in de koelkast.

Ganache van melkchocolade praliné

200 g melkchocolade, 120 g room, 80 g praliné, 100 g chocolade voor de coating, feuilletine

Breng de room aan de kook, voeg de pralinépuree toe. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de room al mixend toe. Giet in de lollyvormen en prik de stokjes erin. Laat opstijven in de vriezer. Dompel de lolly’s in de chocolade en vervolgens in de feuilletine. Bewaar in de koelkast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content