VILLA TRI MEN,

16 rue du Phare, Sainte-Marine, 29120 Combrit

Mijn absoluut favoriete adres. Vroeger vakantievilla voor de kinderen van Peugeot-kaderleden. Nu hotel met zeventien kamers, ingericht in een hedendaagse maritieme stijl. Mooie collectie typische decoratieve tableaus van Lionel Floch en andere lokale artiesten uit de jaren twintig en dertig aan de muur, die door de eigenaar gered werden uit afgebroken Bretonse hotels. De sfeer is licht en luchtig, een combinatie van traditie en modern design. Gelegen boven het haventje van Sainte-Marine met zicht op de monding van de Odet en op de grotere badplaats Bénodet aan de overkant. Kamers van divers formaat, met alle comfort. De ruime salon met bibliotheek is ideaal voor regenachtige dagen. Die komen soms voor in Bretagne. Typisch Frans ontbijt maar met de allerbeste producten. Het menu, dat ’s avonds op het terras of in het restaurant wordt geserveerd, kost 30 euro. De stijl van de keuken is vernieuwend. Het personeel is zeer servicegericht. Ondanks zijn korte bestaan (sinds 2000) kent het hotel al heel wat vaste klanten.

DOMAINE DE ROCHEVILAINE,

pointe de Pen Lan, 56190 Billiers

Op de Pointe de Pen Lan, net voor de monding van de Vilaine, ligt dit door de wind gegeselde en met magie omgeven tophotel, behorend tot Relais&Châteaux. Met het wisselende licht en de getijden is dit een indrukwekkend zeelandschap met rotsen, kleien zandstranden, menhirs en tumuli. In het hoofdgebouw zijn kamers en het thalassocentrum met binnenzwembad ondergebracht. Het buitenzwembad ligt op een rots in zee. In de comfortabele salon en het restaurant heeft men de indruk op een pakketboot midden op zee te vertoeven. Meerdere kamers liggen in de prachtige Bretonse huizen verspreid over het domein. Sommige, zeer ruime kamers, ingericht in Hilton McConnico-stijl, hebben echte Hollywood-allures.

De aantrekkelijke en bijzonder inventieve keuken van chef Patrice Caillaut, die al 20 jaar in dienst is , (en het feit dat het hotel nogal afgelegen is) maakt dat de meeste gasten niet de moeite nemen om ’s avonds een ander restaurant op te zoeken. Caillaut heeft voor groenten en fruit, voor kazen en vlees zijn leveranciers in de buurt, die hem hun beste producten verzekeren. Waarmee hij op zijn beurt zijn gasten verwent. Het zeer gevarieerde seizoensmenu van vier gangen en gebaseerd op vis, kreeft, schaal- en schelpdieren, kost 58 euro. ’s Middags is er een menu du marché van 38 euro.

Tekst Tessa Vermeiren l Foto’s Gerald Dauphin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content