Logeren met zeezicht, Oostende, België uitgetest door Elke Lahousse

© GF

Waarom boeken? Dit is dé plek voor een zorgeloos weekend, vlak bij huis. Zodra je binnenkomt en door de ramen de zeilboten over de Noordzee ziet varen, glijdt de werkweek van je af. Het enige wat nu nog moet, is de cava ontkurken die klaarstaat en beslissen wie de slaapkamer met zeezicht krijgt.

Uitbaters: de gastheer en -vrouw zijn een Antwerps echtpaar met liefde voor architectuur en interieur. Op de zeedijk van Oostende, aan de havengeul, lieten ze twee appartementen op de hoogste verdieping van residentie Des Nations renoveren tot één ruim penthouse. Alles is voorzien, voor jong en oud: van bed- en badlinnen, een uitgeruste keuken (drie pannenkoekenpannen!) en heerlijk comfortabele sofa’s tot gezelschapsspelletjes en een iPad met Spotify. “Het idee is dat je alleen maar je koffer hoeft uit te pakken als je aankomt. Een uitgebreide aperitiefplank kan, indien gewenst, meteen geleverd worden”, zegt de gastheer.

Aantal kamers: er zijn vijf slaapkamers met tweepersoonsbed, een extra stapelbed, en vier badkamers.

De sfeer: de gevel van het oude appartementsgebouw doet niet vermoeden dat hier zo’n stijlvol penthouse schuilt, ingericht met sfeervolle lampen van Bea Mombaers, een geluidsinstallatie van B&O, een gezellige gashaard, schapenvachtjes en plaats voor twaalf aan de grote eettafel. Dé eyecatcher in de woonkamer zijn de vier grote ramen die uitkijken over zee. Terwijl je ’s morgens je koffie drinkt, zie je surfers over de golven glijden en zeilbootjes een na een de haven uitvaren. En komt daar geen driemaster aan? Dit is een geweldig adres voor een familieweekend of vriendenreünie, met genoeg privacy voor iedereen.

Super-de-luxe: naast gekoelde dranken zitten in de prijs ook twee parkeerkaarten en een uitgebreid ontbijt aan huis, samengesteld door patisserie Caruso en versmarkt Primeurs Achiel. De wijnvoorraad in het appartement is te koop en er is ook een samenwerking met de Italiaanse chef Vito, van het gelijknamige Oostendse restaurant, die desgewenst aan huis komt koken. Fietsen huren of een zeiltochtje? U vraagt, de gastheer regelt. Van mei tot september zit ook een gevulde strandcabine in het pakket.

De buurt: in Oostende en omgeving valt altijd wat te beleven, wat het weer ook in petto heeft.

Vanaf 1900 euro voor 3 nachten. logerenmetzeezicht.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content