SLAPEN IN DE KRUIN VAN EEN BOOM, IN EEN COMFORTABELE COCON MEER DAN VIJF METER BOVEN DE GROND, EN DAARNA ONTBIJTEN TUSSEN HET GEBLADERTE, OMRINGD DOOR VOGELGEZANG. HET KAN ALLEMAAL, IN DE CABANE DES AMOUREUX VAN LA CARRAUTERIE.

“Hier besef je dat je geen verre reizen hoeft te maken om je in een vreemd land te voelen…” Die zin in het gastenboek bewijst dat Françoise Godart haar doel heeft bereikt met haar Domaine de la Carrauterie, in dit onopvallende dorp op een steenworp van Chimay. Françoise had al enkele ‘klassieke’ gastenkamers in het hoofdgebouw, toen ze besloot haar logeeraanbod op een hoogst originele wijze uit te breiden. Zo vind je nu in haar bloemrijke tuin een Balinees paviljoen, versierd met authentieke souvenirs uit Azië, maar ook een kleine woonwagen. “Hij is zo klein, zo schattig, je kunt er bijna niet bewegen zonder elkaar aan te raken, ideaal dus voor verliefde koppeltjes”, lacht de gastvrouw. En dan zijn er natuurlijk nog de hut in de kruin van een boom en, verstopt achter het struikgewas, de glazen constructie met het zwembad. Rondom staan nog enkele gebouwtjes om te relaxen, zoals een sauna en jacuzzi’s, tot en met een Mongoolse joert. Daarnaast werden onlangs nog twee ruime suites ingericht in het hoofdgebouw, de Caraïbische loft en de Safariloft. Het lijkt wel een reis rond de wereld. “Ik ga graag op reis en ik hou ook van shoppen. Als ik ergens iets zie dat ik kan gebruiken voor een van mijn gastenkamers, dan koop ik het. En zo verandert de aankleding voortdurend”, benadrukt Françoise.

Wie wil vandaag niet af en toe eens op adem komen en wat afstand nemen van de zwaarte van het dagelijks bestaan ? Zodra je de duizelingwekkende trap van het liefdesnestje in de boom bestegen hebt, ben je in een totaal andere wereld. Je vlijt je neer op het terras, hoog in de lucht, je sluit je ogen, je luistert naar het getjilp van de meesjes en ademt de zuivere lucht in. Het interieur van de boomhut, met een Canadees tintje en de sfeer van het hooggebergte, straalt warmte uit, nog versterkt door het uitnodigende donsdeken. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Zo hangt het douchegordijn aan de tak van een hazelaar, terwijl de wastafel is uitgesneden in een boomstam. Ook aan modern comfort ontbreekt het niet : van een minibar en een waterkoker tot een dvd-speler. Trouwens, deze plek werd een jaar lang bewoond door de eigenares zelf, voordat ze besloot haar boomhut te verhuren.

MONGOOLSE JOERT

Zodra de avond valt, wordt de hut in duisternis gehuld… Tot plots het firmament van fluorescerende sterren aan het plafond begint te fonkelen. De wind waait door de boomtoppen. Het wordt een betoverende nacht. ’s Ochtends priemt algauw de zon door de gordijnen. Langzaam ontwaakt de natuur. Het ontbijt wordt geserveerd in een picknickmand aan de voet van het bed. Vruchtensap, bio-yoghurt, broodjes en koeken, een eitje en natuurlijk ook Chimaykaas. We krijgen al zin om meteen de andere originele accommodaties op het domein uit te testen.

Relaxen is het sleutelwoord in La Carrauterie. Geen wonder dat Françoise ook lichaams- en gezichtsverzorging aanbiedt. Sommige mensen komen zich hier gewoon een dagje laten verwennen. Ze genieten, na reservatie, van de sauna, de jacuzzi en de rustgevende joert. Belangrijk detail : Françoise Godart heeft een eigen gamma biologische cosmetica, onder de naam Secrets de Fleurs, alleen hier verkrijgbaar. Wie wil, kan dus een stukje van dit kleine paradijs mee naar huis nemen.

KAMERS VANAF 99 EURO PER NACHT, DE BOOMHUT EN DE SAFARILOFT KOSTEN 349 EURO, DE CARAÏBISCHE LOFT 299 EURO, HET BALINEES PAVILJOEN 249 EURO EN DE WOONWAGEN 129 EURO.

DOMAINE DE LA CARRAUTERIE, 11B RUE DE LA STATION, 6470 SAUTIN, 060 45 53 52, WWW.CARRAUTERIE.COM.

DOOR FANNY BOUVRY & FOTO’S MICHEL VAEREWIJCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content