Gloss blijft ook deze zomer een must, getuige de stortvloed nieuwigheden. Wij smeerden onze lippen en ontdekten dat er evenveel texturen als effecten zijn.

Tekst Sofie Albrecht l Foto’s Heikki Verdurme e.a.

Kleurwaas

Lancôme Juicy Tubes Mood (5 T : 17,58 euro) : met de vinger aan te brengen, deze zomer zijn er enkele speciale edities in een fleurige verpakking met dito geur.

Chanel Cristalle Gloss (8 T : 21,36 euro) : hoewel de kleur in de tube wat fel lijkt, geeft deze nauwelijks geparfumeerde gloss een natuurlijk resultaat. Aan te brengen met een mousseapplicator en bijbehorende gelpotloden (16,78 euro) die de lipcontouren wel definiëren maar strenge lijnen vermijden.

Estée Lauder Pure Pops Brush-on Color (4 T : 16,83 euro) : een handige borstelpen vergemakkelijkt het aanbrengen van deze lichte sirooptextuur die hoogglans en transparante kleur geeft, in tegenstelling tot wat de knalkleurtjes doen vermoeden. Gekleurde microglitters zorgen voor een feestelijk effect.

Givenchy Pop Gloss Crystal (6 T : 20,71 euro) geeft een kleurwaas met een sterke glans, zonder glitters of paarlemoerpigmenten. Heeft een lichte snoepjesgeur en is aan te brengen met een mousseapplicator.

Kleurglans

Biotherm Easy Gloss (7 T : 11,10 euro) : praktisch potlood dat transparante kleur met een mooie glans geeft en een lichte fruitgeur.

Gemey-Maybelline Water Shine Forever (10 T : 8,70 euro) : een kruising tussen een gloss en een transparante lipstick met een niet-kleverige, crèmeachtige textuur en een aanwezige geur van rode bessen.

L’Oréal Glam Shine Cream (12 T : 9,50 euro) : ook dit product combineert de voordelen van gloss met de kleurkracht, comfortabele textuur en looks van een lipstick. Houdt redelijk lang en zou de lippen hydrateren en voller doen lijken.

Schitterende glans

Nivea Volume Shine Gloss (11 T : 9,80 euro) : biedt vooral lichtere kleuren met paarlemoerglans, die het toch enkele uren uithoudt. De hydraterende crèmetextuur houdt lippen zacht & soepel, maar plakt een beetje. Het borsteltje doseert wat moeilijk.

Clinique Colour Surge Impossibly Glossy (10 T : 16,70 euro) : biedt intense kleur met veel glans in een hydraterende, niet kleverige, ongeparfumeerde textuur die je snel met de vinger aanbrengt.

YSL Touche Brillance (4T : 22 euro) : deze handige pen tovert met enkele klikken de ideale dosis product tevoorschijn. Paarlemoerpigmenten geven een glamoureuze glans aan de transparante kleuren.

Yves Rocher Luminelle Super Shine Gloss (4T : 7,50 euro) en Cover Girl Wetslicks Crystal (3 T : 5,99 euro) : beide producten zijn voorzien van een mousseapplicator en bevatten microglitters die de kleuren laten schitteren.

Hoogglans

Dior Addict Plastic Gloss : (8 T, 24,20 euro) : de licht kleverige crèmetextuur geeft een gelakt resultaat met een intense kleur en glans.

Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content