Lille, designhoofdstad van de wereld

Secrets de parfum © FREDERICO RESTREPO

Om de twee jaar kiest de World Design Organization een stad waar design een interessant en relevant beeld geeft van de sociale, culturele, economische en ecologische ontwikkeling. Twee jaar na de keuze voor Mexico valt de eer te beurt aan de wervelende metropool Lille, die in 2020 een jaar lang haar creatieve initiatieven en vernieuwende stadsontwikkeling zal tonen via een uitgebreid cultureel programma. Drie opmerkelijke expo’s:

1–Secrets de parfum

Samen met het Internationaal Museum voor Parfumerie in Grasse toont de expo Secrets de parfum de vormentaal van parfumflesjes. Naast activiteiten voor groot en klein, zoals ateliers, workshops en documentaires, kun je een honderdtal objecten bewonderen uit Grasse, zoals oude flesjes, labomateriaal en prototypes van designers. Tot dinsdag 26 april 2020 in het Colycee de Lambersart.

2–Das Bauhaus in Bildern

De honderdste verjaardag van Bauhaus wordt nog een beetje verlengd met deze expo, waar een vijftigtal foto’s getoond worden van fotograaf Erich Cönsemuller. Het zijn beelden die hij nam op de sites van Weimar en Dessau. Daarnaast vind je hier ook een aantal emblematische voorwerpen die de designers toen ontwierpen. Tot zaterdag 21 maart 2020 in WAAO – Centrum voor Architectuur en Urbanisme.

3–Design ! Muller Van Severen Villa Cavrois

Het duo Muller Van Severen is helemaal weg van de Villa Cavrois. In deze expo tonen ze naast zorgvuldig gekozen bestaand design ook nieuwigheden die speciaal werden ontworpen om in dialoog te gaan met de volumes, kleuren en materialen van dit meesterwerk van architect Robert-Mallet-Stevens.

Tot woensdag 11 november 2020 in de Villa Cavrois in Croix.

Das Bauhaus in Bildern
Das Bauhaus in Bildern© GF / BAUHAUS
Design ! Muller Van Severen Villa Cavrois
Design ! Muller Van Severen Villa Cavrois© MULLER VAN SEVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content