“Daar zitten ze dus, de loslopende mannen.” Niet dat ik in hoge nood verkeer, maar ik kon er gewoon niet naast kijken tijdens een recent fietstochtje door het natuurgebied Blokkersdijk. Allenige mannen van uiteenlopende leeftijden, her en der verdekt opgesteld in het landschap, ingespannen door een verrekijker turend. Op een zondagmiddag, wat twee dingen kon betekenen : dat ze single waren óf het thuis niet te harden vonden. In beide gevallen potentiële kandidaten voor een nieuwe relatie. Vergeet de supermarkt als jachtterrein, het enige romantische contact dat je daar ooit hebt, is met een tiep die met zijn winkelkar tegen je hielen rijdt of die op de weegschaal de blauwe pruimen niet vindt. Nee, de natuur heeft oneindig veel meer te bieden. Enige kennis van gevogelte strekt natuurlijk tot aanbeveling : rot- versus kolganzen, een bruine al dan niet grauwe kiekendief, daar kom je al een heel eind mee qua gespreksstof. En die camouflagepakken, daar heb je geen omkijken naar, dat kan gewoon bij de kleurwas. Zachtmoedige types ook, die vogelaars, alleen loop je de kans dat ze de benen nemen zodra er ergens een nonnetje of een tjiftjaf gesignaleerd wordt.

Voor wie eerder voeling heeft met honden dan met gevederte, is er DogsontheBlock, de eerste onlinecommunity voor honden en hun baasje, gesponsord door een merk van hondenbrokken. “Vind de coolste hondenrondes in je buurt”, lees ik op de website. “Ontdek welke leuke ravotters er je pad kunnen kruisen.” En nog verder : “Zet je hond op de kaart en laat andere honden met hem of haar kennismaken.” Situering van vuilnisbakken en strategische rustbanken, je komt het allemaal te weten. Klinkt hoogst onschuldig, maar je gaat mij niet vertellen dat deze site louter toevallig twee weken voor Sint-Valentijn gelanceerd werd. Want er zit natuurlijk iets in, honden zijn geweldige ijsbrekers.

Dat ondervond ik zelf toen ik onlangs een prettig gesprek had met de eigenaar van een middelgrote schnauzer, die intussen gezellig tegen het voorwiel van mijn auto plaste. De hond dus, niet de man. En ik heb niet eens een hond ! Maar zelfs de geest van een inmiddels twintig jaar geleden overleden schnauzer met één flapoor en een slecht karakter bleek genoeg om een band te smeden. En ja, er loopt wat los langs Vlaamse wegen. Ziggy, bijvoorbeeld, een ietwat onduidelijke kruising van een paar merken waar ik niet meteen fiducie in heb. Ziet er nochtans goed uit voor een teefje van vijf jaar en is lief, trouw, vrolijk, aanhankelijk en kindvriendelijk. Als het waar is dat honden op hun baasje lijken en vice versa, dan loopt er in Deurne een leuke mevrouw aangelijnd. En wat dacht u van Ravasz, een zeldzame erdelyi kopo, volgens kenners de Hongaarse adel onder de brakken. Een jeune premier van één jaar, en verder koppig, nieuwsgierig, sociaal en een goede waker. Kijk, die zijn baasje wil ik wel eens tegenkomen. Kwijlvrij en niet gecoupeerd, mag ik hopen.

Info : www.DogsontheBlock.be

Linda Asselbergs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content