Teakhout is niet meer weg te denken uit het tuin- of terrastafereel. Mooi, tijdloos en weerbestendig, jazeker. Maar o zo zwaar. Tot nu toe. De nieuwe ontwerpen zijn lichter en mobieler en durven combinaties aan met andere materialen.

Nieuw in het assortiment teakhouten tuinmeubelen is de hoge ‘Praslin Barstool’ van Tribù, met ergonomisch gebogen rug en diepe, comfortabele zit (12.900 fr.). Op de achtergrond: de ‘Stackable Chair’ uit de Pure-reeks, ontworpen door Wim seghers voor Tribù (15.900 fr., De Cock).

Teakhouten serveerwagen ‘Vienna’ van Gloster, met randen en handvat uit inox.

De wielen zijn voorzien van rubberen banden om het maneuvreren gemakkelijker te maken (29.995 fr., Gloster).

Eveneens uit de ‘Pure’-reeks van Tribù: teakhouten tafel met matglazen blad dat het geheel lichter maakt (34.750 fr., De Cock).

Vierkante klaptafel in teakhout, die kan opengeplooid worden tot een lange rechthoekige tafel (19.900 fr., Royal Arrow). Daarop een gekleurde karaf in dik glas (595 fr.) en zonnekleurige glazen van Habitat (199 fr. per stuk).

Boven van links af: de ‘Riviera’-ligzetel van Gloster, stevig maar heel elegant, licht en praktisch. Het frame combineert teak en roestvrij staal; voor de bekleding is er keuze uit weerbestendig, kleurecht textiline (zoals op de foto) of acryl in zes verschillende kleuren (39.995 fr.). Dat geldt ook voor de klapzeteltjes uit dezelfde reeks (15.995 fr.). De decoratieve guirlande van windlichtjes komt van Habitat (299 fr.).

De ‘Strap Perception’ uit de nieuwe Tropitone-collectie van Gloster is een met de hand afgewerkte, stapelbare lichtgewichtstoel in kunststof. Verkrijgbaar in diverse kleuren. (12.995 fr.).

Onder: verrijdbaar ligbed uit plantageteak, met uitschuifbaar drank- of boekenplankje: ‘Longue Captain’ uit de Loungers & Chaise-reeks van Royal Arrow (19.900 fr.). Het fluwelen rolkussen en het vierkant kussen ‘Universum’ zijn van Ikea (695 fr. per stuk).

Linksboven: tafel met mat glas van Tribù (zie foto op p. 182) met daarop een matglazen paars kommetje (199 fr.), een klein en een groot bord (199 fr. per stuk), en een klein oranje schaaltje (149 fr., alles van Habitat).

Rechts: een ‘nieuwe klassieker’, de Monterey-stoel van Van Valderen: licht, stapelbaar en weerbestendig. Door de combinatie van teak en aluminium weegt hij maar half zo zwaar als een massief houten stoel. (20.860 fr.).

Daarop: fijn geglazuurd turkoois aardewerk van Habitat (kommetje 395 fr. en plat bord, 395 fr.)

Onder: de Lounger uit de ‘Pure’-reeks van Wim Seghers voor Tribù. Het in zeven standen verstelbare ligbed kan in horizontale positie ook dienst doen als lage tafel en is dankzij de twee wielen makkelijk te verplaatsen. (39.500 fr., De Cock). Op de bank staat een zomerse boodschappentas uit geweven plastic (Two’s Compagny, 680 fr.).

Informatie over de verkoopadressen vindt u op pag….

Styling Sonja Mertens / foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content