geschenkenstress (1)

De kritische column in nr. 49 van 6 december heeft iets weg van een rijke koningin van Engeland die vindt dat er iets voor de armen gedaan moet worden. Het is niet de eerste keer dat de gedachten van de ‘3 dames’ compleet contrasteren met de inhoud van Weekend Knack, of is schizofrenie misschien de nieuwste trend?

Liesbeth Van Avermaet, Brussel.

geschenkenstress (2)

Jammer genoeg staan de bedenkingen in schril contrast met alle volgende bladzijden, luxe lifestyle, onbetaalbaar voor de meeste burgers.

Marleen Hemelaer, Temse.

eigen volk (1)

Proficiat met de inhoud van Weekend Knack nr. 51. Het deed deugd al die verhalen van ‘vreemde mensen’ te lezen. Er is nog heel wat werk om ons ‘eigen volk’ te laten inzien dat we allemaal wel anders zijn, maar toch familie van elkaar. Bedankt om met dergelijke indringende artikels te berichten over actuele problemen en om van ‘ons volk’ wereldburgers te maken.

Patrick Adam, Torhout.

eigen volk (2)

Verschillende keren heb ik, bij het invullen van mijn enquêteformulier, mijn ongenoegen geuit over Weekend Knack, waarvan ik helemaal geen fan ben. Maar nu moet ik u feliciteren met de kerstspecial ‘Eigen Volk’. Nog nooit had ik alle artikels doorgelezen. Nu heb ik zelfs sommige bijdragen tweemaal gelezen. Er zijn er die naar de keel grijpen, die tranen in de ogen brengen of die afschuw opwekken. Allemaal roepen ze oprechte emoties op. Een reeks artikelen om bij stil te staan, om ons te doen nadenken en om ons uit te nodigen rondom ons te kijken.

Marleen Vermassen, Schepdaal.

eigen volk (3)

Eindelijk Tessa terug. “Laat ze ginder een man tegen het lijf lopen”, schrijft ze. “Stel dat die relatie blijft duren en dat die twee jonge mensen uitwijken naar… Hongkong.” Men hoeft niet per se zover van huis een levenspartner te ontmoeten. Wanneer twee jonge mensen zich tussen hun ‘eigen volk’ niet goed voelen, kunnen ze ook beslissen om te vertrekken naar een plaats, 8000 km van hier. Ik heb het er soms moeilijk mee, maar deze reeks reportages sterkt mij. Alle opgevoerde personages van de special ‘Eigen Volk’ streken hier neer, ze hebben familie en vrienden in hun thuisland, die waarschijnlijk met dezelfde gevoelens zitten als ik…

Simonne Wouters, via e-mail.

eigen volk (4)

Een schitterende bijdrage over de diversiteit én de homogeniteit van de mensen. De reportages illustreren dat het niet eenvoudig is om van plek te veranderen op de wereldbol, dat meerdere identiteiten en eraan gebonden loyaliteiten zeer menselijk zijn en dat deze personen op hun manier hun plekje in België hebben gevonden. Het zou mooi zijn om dit nummer huis aan huis te bezorgen op die plaatsen waar het Vlaamse volk voor minstens 15 procent op het Vlaams Blok stemt.

Magda Lambert, Veltem-Beisem.

eigen volk (5)

Het is met een heel warm gevoel dat wij al die levensverhalen hebben gelezen. Eigentijds, mooi en zoals het zou moeten in onze samenleving. Een prachtig idee van Kristien Buyse.

Madeleine Timmers, via e-mail.

eigen volk (6)

Ik geef dit aan mijn kinderen als kerstboodschap, want ook zij zouden durven zeggen: “Ja maar, de criminaliteit…” Dat oeverloze gelul om te zeggen dat vreemdelingen niet gewenst zijn, en dan besluiten met: “Maar let op, ik ben geen rascist.”

Monique De Bie, Koksijde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content