De make-upmerken van de drogisterij of supermarkt volgen dezelfde kleurtendensen als hun exclusieve zussen in de parfumerie. Deze winter kan je tegen zachte prijsjes schitteren met rijke, warme tinten met metaaleffecten en paarlemoer.

Paarlemoer is de rode draad in de collecties van Nivea en Bourjois. Nivea’s Sweet Candy gebruikt het op een jonge, vrolijke manier in roze en goudgele pastels. Bourjois gooit het over een andere boeg: de drie hoofdkleuren van zijn herfstcollectie Légende (pruim, kaki en paarsgrijs) worden opgesmukt met paarlemoer en grijs.

Arcancil en Max Factor kiezen deze winter voor metallic-effecten, voor een wat dramatisch effect. Clair-Obscur van Arcancil bestaat uit subtiel beige en grijsachtig roze met een metaalzilveren glans. Max Factor gebruikt zilver, tin en een diepblauwe metaalglans in Midnight Passion om wat glamour toe te voegen aan herfstvruchtkleuren zoals druif, braam, pruim en framboos.

Meer natuur is te vinden bij Cover Girl, Margaret Astor en Rimmel, waar bruintinten overheersen. Heartland van Cover Girl zocht inspiratie in de bossen, het water, de lucht en de aarde met een warme, natuurlijke look als resultaat. Geen verrassing dus dat vooral bruin voor lippen en nagels en een vleugje blauw voor de ogen wordt voorgesteld. Bij Wild Instincts, de sensuele dierenlook van Margaret Astor, vinden we katachtig opgemaakte ogen, bruinrode lippen, nagels in kaki en grijs. Het polyvalente 3-in-1 Finger Colours steelt de show in de Temptation-look van Rimmel. Dit speelse product kan je voor ogen, lippen en wangen gebruiken. Je kan het fel of minder fel aanbrengen, naargelang het gewenste effect: natuurlijk of gesofisticeerd. 3-in-1 Finger Colours bestaat in bruin of paarsroze; de langhoudende nagellak in paarsbruin, goudgrijs en bordeaux.

Margaret Astor nagellak N°499 Ultra Diamond (229 fr.).

Rimmel oogschaduwmono N°211 Moonlight (169 fr.).

Cover Girl oogschaduwmono N°053 Blue Flannel (169 fr.).

Max Factor 3-in-1 nagellak N°714 Midnight Aqua (289 fr.).

Nivea oogschaduwduo N°24 Ice Bird (349 fr.).

Nivea lipstick Lumi-Nature N°334 Soft Candy (329 fr.).

Gemey lipstick Hydra-Tenue N°03 Rose Délicat (299 fr.).

Max Factor oogschaduwmono N°128 Passionate Plum (209 fr.).

Bourjois nagellak N°04 Beige Philtre Rose en N°02 Prune Ensorcellant (255 fr.).

Arcancil nagellak N°132 Mauve Glacé (189 fr.).

Cover Girl nagellak N°383 en n°471 (169 fr.).

Nivea multifunctioneel potlood One for All N°02 Golden Bronze (395 fr.).

Rimmel 3-in-1 Finger Colours N°001 Illusion (209 fr.).

Cover Girl lipstick Rustic (219 fr.).

Arcancil oogschaduwmono N°205 Bois Doré (189 fr.).

Sofie Albrecht / Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content