de nieuwe parfums

De lente is al een tijdje in het land, maar nu zijn ook de nieuwe parfums aangekomen. De lente ruikt overwegend bloemig en fruitig voor de dames.

1. Estée Lauder geeft haar klassieker White Linen, die bijna dertig jaar bestaat, een zusje : Pure White Linen (EDP 30 ml : 38,93 euro) is eveneens een frisse, zachte bloemengeur met een vleugje krakend proper linnen. Fruittoetsen als framboos, groene appel en peer maken het helder en modern.

2. Chopard pakt uit met een bijzondere vorm : Wish Turquoise Diamond (30 ml : 35 euro) pronkt in een blauwe diamantvorm (30 ml : 35 euro), waaruit een bloesemgeur opstuift.

3. Vivienne Westwood liet zich voor Boudoir Sin Garden (EDP 50 ml : 76 euro) inspireren door een mooie lentedag in een typisch Engelse tuin: kleurrijke bloemen, krakend hout en kwetterende vogels.

4. Prescriptives combineert in Calyx (EDP 50 ml : 63,11 euro), dat in 1985 in de Verenigde Staten de trend van de verfrissende elixirs inluidde, verkwikkende citrus met exotisch fruit (passievrucht, mango en papaja), bloemenaroma’s (fresia, lelie, goudsbloem en lelietje-van-dalen) en een houtbasis met groene noten.

5. Serge Lutens lanceert met Rousse (EDP 50 ml : 80 euro) een oosterse, houtige en kruidige geur met kaneel in de hoofdrol.

6. Oilily Muse (EDP 50 ml : 29,95 euro) heeft een zacht bloemenboeket met subtiele fruitaccenten, voor romantische zielen.

7. Miss Boucheron (EDP 50 ml : 78,76 euro) is een lieflijke geur met roos, cyclamen en parmaviooltjes en zachte toetsen van cederhout, witte suède en muskus. Bestaat ook als juweelflacon (EDP 10 ml hervulbaar : 83,18 euro) die rond de hals gedragen kan worden.

8. Cacharel is de naïeve romantiek ontgroeid, getuige de nieuwe vrouwengeur Liberté (EDT 50 ml : 54 euro) : een zoete sinaasappelgeur, overgoten met een laagje poedersuiker en een vleug patchoeli voor een interessant contrast.

9. La Môme van Balmain (EDP 50 ml : 49 euro) is een hommage aan Edith Piaf : een halve eeuw geleden zong Piaf voor Balmain, nu brengt de ontwerper op zijn beurt hulde aan de kleine zangeres. De geur is, net zoals de sobere flacon met zijn zwarte dop en etiket – een knipoog naar haar zwarte uniform -, erg vintage, met klassiekers als meiroos, violet, roos, iris, amber en muskus.

Door Sofie Albrecht en Stefanie Van den Broeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content