Keuken : 7 i Decor : 7 i Comfort : 7 i Service : 7 i Prijs/kwaliteit : 7

Een reactie van een lezer stuurde ons naar Boechout, het Hollywood van Vlaanderen, waar kordate Dagmar bekende Vlamingen en ook het gewone volk met charme ‘soigneert’. Haar brasserie Cocozelle, met grootstedelijke lounge-invloeden, is te vinden op de benedenverdieping van een appartementsblok aan de rand van een woonwijk langs het spoor. Het eethuis is genoemd naar een Siciliaanse courgettesoort en bestaat uit een grote ruimte die uitgeeft op de keuken. Voor de keuken staat een grote toog met een vitrine vol fruit en deegwaren. Sfeerbrengers zijn een kristallen luchter, een oude tegelvloer, het meubilair in donker hout, handgemaakt servies en hedendaagse muziek. De spijskaart bestaat uit een vijftal voor- en hoofdgerechten, aangevuld met drie nagerechten. De bereidingen zijn hedendaags en werelds. De spijskaart krijgt ondersteuning van een wereldse wijnkaart met keuze uit flessen onder de dertig euro. Wij hielden het bij de huiswijn, een witte en rode Laliva, Vin de Pays d’Oc (3,40 euro per glas, 11 euro per halve liter) en kwamen zonder nadelige gevolgen buiten.

Wij begonnen met tapas ‘Cocozelle’ en dat betekende soep van butterscotch-pompoen, ganzenleverterrine op perzikengelei, sushi met garnaal en holle oester (13,90 euro). Aan de andere kant van de tafel verscheen rundercarpaccio met pecorino en witte truffelolie (13,50 euro). Het gerecht vroeg wat extra olijfolie, peper en zout en die stonden klaar op tafel. Hoofdgerechten waren : een gevarieerde, verzorgde en originele bereiding met Deense kabeljauw van eerste kwaliteit, op de huid gegaard en opgediend met sinaasappel- en kardemomolie, gelei van erwten, krokante dop-erwtjes en puree van bloemkool (23,90 euro). Aan de overkant kwam een smakelijk wokgerecht met scampi’s, op Thaise wijze bereid met bamboe, taugé, groene kerrie, kokos, koriander en limoenblad (18,90 euro).

Om gepast af te sluiten was er tiramisu new style of een lekker zoet en zacht taartje en een horentje met zelfgedraaid ijs en fruit (6,90 euro).

Wij betaalden nog geen 50 euro per persoon en gingen tevreden terug de buitenlucht in.

Info

RESTAURANT COCOZELLE

Oude Steenweg 74

2530 Boechout.

03 455 41 38.

www.cocozelle.be

Maandag en dinsdag gesloten.

Driegangenlunch 21,50 euro.

Voor mooie dagen is er een terras aan voor- en achterkant.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content