Lekker niche

© COVERS: GF

Drie gespecialiseerde culinaire magazines die doen watertanden en nadenken.

Tummie

In hun eerste nummer focusten culinair journaliste Barbara Serulus en illustrator Elise van Iterson op schelpen, vervolgens werkten ze rond het thema ‘heet’ en binnenkort spelen ze in de derde worp van hun culinaire magazine Tummie met de kip en het ei. Met verhalen en recepten van chefs, biologen en historici koken ze met een open blik en heldere pen telkens een heerlijk nummer bij elkaar.

19,90 euro, tummiemag.com

Lunch Lady

Food + family vat de cover van dit magazine mooi samen. De Australische Lara Burke en Louise Bannister publiceren vier keer per jaar een blad voor ouders die inspiratie zoeken om samen met hun koters de keuken in te duiken. Naast kookideeën voor kinderen en familievriendelijke recepten brengen ze verhalen over de ups en downs van het ouderschap.

15 euro, hellolunchlady.com.au

Mold

Zoek je stilistisch verzorgde recepten, dan ben je bij Mold aan het verkeerde adres. Dit Amerikaanse blad kun je gerust een anti-foodie-magazine noemen. Liever buigt het zich over de toekomst van ons eten, door in eerdere edities al op afval en alternatieve voeding te focussen. In de laatste editie onderzoeken de makers wat we kunnen leren van zaadjes. Zei iemand daar niche?

20 dollar, thisismold.com

Lekker niche
© COVERS: GF
Lekker niche
© COVERS: GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content