Categorie tapasrestaurant

Keuken: 7,5

Decor: 7,5

Comfort: 7

Service: 7

Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8

Onze reservering (onder een andere naam) bleek niet overbodig : alle tafeltjes in El Pica Pica werden in de loop van de avond ingenomen. Voor een maandag is dit een prestatie die geen ander eethuis in Luik kan nadoen. El Pica Pica is sinds de opening in september 2008 duidelijk een place to be. Daar zijn redenen voor : het decor slaat aan, de sfeer zit goed, de bediening is vlot en, nog belangrijker, het eten is lekker en van een hoger niveau dan men in een trendy tapasbar uit die prijscategorie verwacht. El Pica Pica betekent zoveel als ‘de knabbelaar’. De formule vaart mee op de Spaanse tapasrage. De hapjes in El Pica Pica krijgen echter een meerwaarde omdat ze worden bereid door een kok die drie jaar lang souschef was in Héliport, het beste restaurant van Luik.

De spijskaart bestaat uit de hoofdstukken Para Picar of hapjes, en Tapas, die in kleine portie (tapa) of in grotere hoeveelheid ( raciòn) kunnen worden besteld. De meeste gerechtjes vindt men terug in de menu’s, die aantrekkelijk geprijsd zijn en daardoor ook populair. Het menu Les Tapas du Marché biedt zes gangen voor 28 euro. Het menu Les Tapas Signatures biedt negen gangen voor 40 euro (of 3,50 euro per tapa). De spijskaart krijgt ondersteuning van een korte, met zorg samengestelde wijnkaart.

Onze keuze ging naar het grote menu en een fles Dominio de Berzal 2005, Crianza, Rioja Alavesa (29 euro). Wij werden goede vrienden met deze fruitige rode met elegante afdronk.

De eerste tapa bestond uit op de huid gebakken makreel met salade van appel en rode biet. Nummer twee was een smakelijk kroketje van Jamon Iberico de Bellota met ganzenlever, boontjes en Parijse champignons. Drie was kort gekorste tonijn met kerrie- en kokosvinaigrette. Vier waren empanadillas van gekonfijte konijnenbout in bladerdeeg met chutney van pruimen. Als vijfde tapa verscheen langoustine a la plancha met espuma van bloemkool en kruimels chorizo. Zes was velouté van witloof met comtékaas en gebakken zwezerik. Nummer zeven bestond uit lekker vlees van gelakt ibericovarken met pistache, tomatensalsa en gezouten citroen. Acht was espuma van witte chocolade met marmelade van limoen en gedroogd fruit en negen was meli-melo van exotisch fruit met Pimm’s granité.

Wij genoten van het avondvullende programma en het culinaire spel van goed gedoseerde smaken, uiteenlopende texturen en temperaturen.

Woensdag, zaterdagmiddag en zondag gesloten. Van 12 tot 15 uur gratis parking Ilot St.-Georges (Féronstrée).

EL PICA PICA

Hors Château 62

4000 Luik

04 221 39 74.

www.elpicapica.be

GASTRONOMISCHE TAPAS

‘Restaurante Y Tapas’ is een idee van Sebastian Cassart en Ramon Rodriguez. Sebastian heeft tien jaar lang in sterrenrestaurants in de potten geroerd (One-O-One in Londen, Sea Grill, Couvert Couvert, L’Eau Vive, Héliport). Ramon, die van Spaanse origine is, exploiteert op de boven-verdieping hotel Hors Château. De twee liepen elkaar tegen het lijf en besloten om samen een gastronomisch tapasrestaurant te openen.

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content