Patrick en Catheleen De Wael verbouwden in Watermael-Bosvoorde een in het groen verscholen boerenwoning met koestal en schuur tot drie restaurants met Franse, Thaise en Italiaanse keuken.

Bij het naderen van de zomer groeit het verlangen om de stad te ontvluchten en buiten tussen het ontluikende groen te eten. Verscholen aan de Ter Kamerenboslaan ligt het bukolische De-Wael-Village. Het was in 1978 dat de uit Ronse afkomstige Patrick De Wael in een oude boerenschuur het eethuisje Coffre à Farine opende. Later werd de aanpalende boerenwoning ingericht tot de Crabe Fantôme, een visrestaurant in Engelse cottage-style. Dit eethuisje werd populair door het charmante decor en vooral omdat men hier voor een vaste prijs kon eten van een gevarieerde spijskaart. Inmiddels werd de Crabe Fantôme heringericht en waant men zich in het binnenste van een oud zeilschip. De all-in regeling bleef : voor 995 frank kan de bezoeker kiezen uit 5 voor-, 5 hoofd- en 5 nagerechten. Voor 100 frank meer gaat de wijnkraan onbeperkt open. Het sukses van deze formule laat zien dat het voor menigeen een geruststelling is om op voorhand te weten waar de rekening eindigt. Na de Crabe Fantôme werd de koestal onder handen genomen en omgebouwd tot Thais eethuis. Hier serveert personeel in officierskledij te midden van een koloniaal decor met mahoniehouten vloeren en baldakijn van Thaise stof. Voor 1000 frank worden de buikjes gevuld met spijs van het keuzemenu en wijn à volonté. Onlangs namen Patrick en zijn vrouw Catheleen de vroegere Coffre à Farine onderhanden. Het restaurant werd omgedoopt tot Crabissimo en heringericht als een Venetiaanse koopmanswoning met een opslagplaats en een bureau. Op de eerste verdieping is er een schouwburgzaaltje met veel pluche en goud en een romantisch Romeo-en-Julia-eetvertrek, waar engeltjes van af de muur in je bord kijken. De spijskaart is Italiaans en een vrije keuze uit voor-, hoofd- en nagerechten komt op tafel voor 995 frank (1095 frank met wijn naar believen). In de keuken staat een Belgische kok, die zijn Italiaanse bereidingen afstemt op de weinig avontuurlijke smaak van de b.c.b.g.-burgers die over de vloer komen. Vanaf 15 april wordt het terrasmeubilair van zolder gehaald en terug onder de stokoude walnoteboom gezet en is het hopen op warm weer.

Le Crabe Fantôme en Le Crabe Thai : tel. (02) 660.81.45. Le Crabissimo : tel. (02) 675.23.29. Adres : 17 en 17 C Ter Kamerenboslaan, 1170 Brussel.

PIETER VAN DOVEREN

FOTO : JAN CAUDRON

Patrick en Catheleen De Wael houden van wonderlijke decors.

Partner Content