In het knusse eetcafé

Allegro, ma non troppo kan je

terecht voor een drankje,

een maagvullende hap

of een uitgebreide maaltijd.

In de met smaak aangeklede salons van Allegro, ma non troppo hangt een behaaglijk huiskamersfeertje. Er wordt gemoedelijk gedronken en gegeten in het schemerlicht van kaarsjes. Het geroezemoes wordt zachtjes overstemd door klassieke muziek. Dit elegante eetcafé is een idee van Eddy Pycke en kompagnon Luc Van der Stockt. Eddy werkte voor een worstenfabrikant, wilde iets anders en botste op architekt Luc. Die had ook zin in iets leuks en wist dat er in Aalst een muziekcafé was over te nemen. Eddy dekoreerde de zaaltjes met de inboedel van zijn appartement, aangevuld met oud meubilair, tuinornamenten, droogbloemen en snuisterijen.

In de Allegro is het altijd druk en er hangt een goede sfeer, want men heeft er een hekel aan moeilijk doen. In principe kan alles en hoeft niets : je wordt even vriendelijk behandeld als je een drankje of een hele maaltijd bestelt. In de keuken staat kok Wim Heirremans. Hij deed ervaring op in goede huizen (Bruneau in Brussel, Het Kraainest in Erpe-Mere), maar gaat zich in Allegro te buiten aan wilde en royale bereidingen. Habitués weten dat zijn ontstuimige salades een gevarieerde maaltijd op zich vormen, waarna men hooguit een plaatsje over heeft voor een stuk taart. Als niet-ingewijden bestelden we als voorgerecht het “slaatje van lauwe geitekaas” (380 frank) en werden even later gekonfronteerd met een bord als een zwemkom, gevuld met pittig gekruide salade, krokante prinsessenboontjes, rode biet, twee met spek omwikkelde warme geitekaasjes, gebakken appel, druiven, stukjes meloen, noten, amandelen en krenten. Deze good-humor-salad was smakelijk doch te uitbundig om verfijnd te zijn. Als hoofdgerecht was er met zorg gebakken eendeborst in aangename Banyulssaus en begeleid door peultjes, broccoli en aardappelgratin (540 frank). In het glas kwam een Joumes-Fillon ’92, een aangename slobberwijn uit de Bordeaux, die voor 500 frank de fles als huiswijn wordt verkocht. Wegens “plaatsgebrek” besloten wij om een andere keer het nagerecht te komen proeven.

Allegro, ma non troppo, Gentsestraat 16, 9300 Aalst. Tel : (053) 78.44.46. Open : dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 11 u. tot middernacht, zaterdag vanaf 10 u., zondag vanaf 15 u. Vrijdag- en zaterdagnacht tot 2 u.30.

PIETER VAN DOVERENFOTO : JAN CAUDRON

Luc Van der Stockt (l.) en Eddy Pycke van “Allegro, ma non troppo” verrassen niet-ingewijden met een uitbundige keuken.

Partner Content