In het Mechelse restaurant Nautilus kan je voor nog geen duizend frank à volonté kreeft of Angus Beef eten.

Om precies te zijn voor 995 frank kan men in restaurant Nautilus kiezen uit het kreeftfestival of het Angus-Beeffestival. Zeventig procent van de bezoekers kiest voor het kreeftfestival ; vijfentwintig procent voor het Angus-Beeffestival. De rest neemt de lunch van 595 frank, waarbij je kan kiezen uit drie voorgerechten (waaronder een half kreeftje), drie hoofdgerechten (waaronder een fors stuk Angus Beef) en een nagerecht.

Het kreeft-festival biedt, buiten voor- en nagerecht naar keuze, zeven verschillende bereidingen rond een half kreeftje. Wil men meer, dan is dat geen probleem. Het rekord staat op zeventien halve kreeftjes en iedereen wordt vriendelijk uitgenodigd om dat te breken. Kies je voor vlees, dan verschijnt er na het voorgerecht een bonk Angus van bijna 300 gram met frieten, plus drie warme en drie koude sauzen. Voordat men aan het nagerecht begint, wordt er vriendelijk gevraagd of men zin heeft in een tweede en daarna eventueel een derde portie. Hier staat het rekord op één kilo.

Nautilus is een idee van Maurice Benjamin, de man die in de buurt van de Brusselse Beurs met het Braziliaans café Do Brasil begon. Speciaal voor het restaurant worden bij Canadese vissers vier keer per jaar 50.000 kreeftjes gereserveerd. Die worden diepgevroren naar België gezonden. Het Angus Beef komt uit Argentinië, wordt vers ingevoerd en is door de vetadertjes van uitstekende kwaliteit. Omdat Nautilus door zijn prijzen, het frisse interieur en de innemende bediening in de smaak valt, wordt er uitgekeken naar vestigingen in Brugge, Antwerpen en Hasselt.

Wij kozen voor het kreeftfestival en begonnen met lekkere vissoep, opgediend onder mooi opgebolde bladerdeegkorst en voorzien van rouille en broodkorstjes. Dan was er respektievelijk : koude kreeft Belle Vue, kreeft gegrild met tijm en lintspagetti, kreeft met witlof en mosterdsaus, kreeft met verse tomaten en basilicum, kreeft met rode peper en paprika, kreeft met groenten in een romig sausje en kreeft met knoflook en verse dragon. Daarmee was het programma één keer rond en hadden wij opnieuw kunnen beginnen. De halve minikreeftjes werden voor iedere gang netjes op nieuwe borden geschikt met goede sausjes en verzorgd garnituur. In het glas kwam van onder plastieken dop de huiswijn cuvée Georges Duboeuf (595 frank de liter of aangerekend met de lat naast de fles). Er is ook beter, zoals een Menetou Salon ’92, Les Morogues (895 frank). Om af te sluiten, was er prima parfaitijs met geroosterde amandelen.

Nautilus, Steenweg 2 in 2800 Mechelen, (015) 21.85.43. De keuken is open van 12 tot 14 en van 18 tot 23 uur.

PIETER VAN DOVEREN

FOTO : JAN K. CAUDRON

Partner Content