Le Presbytère, Chiny, België uitgetest door Nicolas Balmet

© GF

Waarom boeken? Om met familie of vrienden een heerlijk lang weekend door te brengen in een huis dat tegelijk bijzonder en comfortabel is, én een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in de mooie Gaumestreek, het meest zuidelijke hoekje van België. Je geniet er van een warm interieur, een immense tuin die in elk seizoen bekoort (met een sauna voor als het koud is en een barbecue en trampoline voor mooie dagen) en rijkelijke terroirdiners die aan huis worden geleverd door restaurant La Vieille Ferme.

Uitbaters: Tanja en Dennis werden op een mooie dag getriggerd door een ’te koop’-bord voor de pastorie naast de kerk van het dorp Les Bulles. Ze deden een bod onder gesloten omslag (de hoogste bieder wint) en hadden het pand. Drie jaar lang renoveerden ze het huis, grotendeels zelf, met hulp van vrienden en een budget dat rijkelijk overschreden werd. De oude pastorie werd grondig aangepakt maar niet mismeesterd. De vroegere tegels, stenen en houtwerk werden behouden, maar alles kreeg een extra luxetouch.

Aantal kamers: vier ruime tweepersoonskamers, elk met eigen badkamer. En een prachtige zolder waarin vijf extra bedden staan opgesteld.

De sfeer: het is een uitzonderlijk charmant en bijzonder rustig huis. Voor de inrichting struinde het eigenaarskoppel brocante- en tweedehandswinkels af om het gebouw een ziel en een geraffineerde vintagelook te geven. Verrassende relikwieën van de vroegere pastorie sieren nog steeds de gangen, de bibliotheek en zelfs de toiletten.

Super-de-luxe: alle verwachtingen worden ingelost. Je kunt een ontbijt laten bezorgen en het gastkoppel kent sympathieke mensen die er kookateliers kunnen organiseren, een whisky- of ginproeverij, of een sessie lichaamsverzorging en zelfs een casinoavond met een croupier die naar hier afzakt met zijn speltapijt, kaarten en jetons.

De buurt: het huis stelt fietsen ter beschikking, een perfecte gelegenheid om de mooie fietsroutes van Chiny of Florenville te ontdekken, of zelfs goed door te trappen tot de niet te missen abdij van Orval. En wat met het fameuze microklimaat van de Gaume? Aan jou om te ontdekken.

Vanaf 1000 euro voor een midweek (4 nachten) en vanaf 1060 euro voor een weekend (2 nachten) in het laagseizoen. gaume-exclusief.be

Le Presbytère, Chiny, België uitgetest door Nicolas Balmet
© FRAME 24

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content