Le Galinier, Lourmarin, Frankrijk uitgetest door Yoris Bavier

© Gaëlle Rapp Tronquit

Waarom boeken? Hier in de Provence wachten geen dringende mailberichten of familiale verplichtingen. Je hoeft alleen te genieten van een koffie op het gezellige terras, een kleine siësta na de maaltijd in de schaduw van een oude taxus of met uitzicht op de Petit Luberon. Het voelt alsof je bij oude vrienden op bezoek bent.

Uitbaters: een jaar geleden kocht de groep Beaumier dit oude landhuis uit de 18de eeuw. Delphine Rouvière, geboren in de streek, beheert vandaag de zaken. Ze werkt met hart en ziel om haar gasten te laten genieten van de kleine geneugten des levens.

Aantal kamers: er zijn negen hotelkamers maar ook een aantal appartementen en vakantiehuizen voor zes personen. De grootste woning heeft een eigen tuin, een glazen wand, een haard en een keuken die uitgerust is als in een gastronomisch restaurant.

De sfeer: midden in een park van drie hectare word je verwelkomd in de ontvangstruimtes, verspreid over drie gebouwen begroeid met klimop en verbonden via een mooie binnenplaats. Binnenin worden de zichtbare plafondbalken ondersteund door eeuwenoude stenen muren, de vloeren zijn bedekt met terracottategels. De aankleding, een mooi samenspel van gekreukt linnen, gepatineerd hout en riet, versterkt de burgelijk-Provençaalse ambiance. Kenners zullen hier en daar meubels herkennen uit de AM.PM-collectie van La Redoute, een luxegamma gemaakt van edele materialen. Allemaal zeer Instagramproof.

Le Galinier, Lourmarin, Frankrijk uitgetest door Yoris Bavier
© Gaëlle Rapp Tronquit

Super-de-luxe: alles ademt luxe, van de verwelkomingsproducten van Diptyque, de geluidsinstallatie van Bang & Olufsen tot de afmetingen van het zwembad, 18 op 6 meter groot. In het hoogseizoen geniet je (gratis) van activiteiten als petanque, openluchtcinema of yoga.

De buurt: Lourmarin zou een van de mooiste dorpen van Frankrijk zijn, met tal van kunstgalerieën en artisanale winkeltjes, maar ook het eerste renaissancekasteel van de Provence en het graf van de bekende schrijver Albert Camus. Elke vrijdag vindt op de place Henri Barthélémy een van de grootste producentenmarkten van de Vaucluse plaats.

Een appartement voor 6 personen vanaf 750 euro per nacht in het laagseizoen. De tgv rijdt meerdere keren per dag van Brussel-Zuid tot Avignon, een rit van 5 uur. Van daar is het nog 62 kilometer rijden, met de shuttledienst of een huurwagen. beaumier.com/fr/proprietes/villa-le-galinier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content