:: Info : CRT Bretagne, 1 rue Paul Ponchon, 35069 Rennes, + 33 2 99 36 15 15, fax + 33/2 99 28 44 40, tourisme-crtb@tourismebretagne.com, www.tourismebretagne.com

QUIMPER

Musée des Beaux-Arts, place Saint-Corentin, met zijn Max Jacob-zaal. Jacob, jood die zich tot het katholicisme bekeerde, maar omkwam in het kamp van Drancy in 1944, was dichter, vriend van Picasso, Braque, Apollinaire en Cocteau. Van 17 september tot 5 december 2004 wordt hier aan hem een tentoonstelling gewijd.

Musée Départemental Breton, rue du roi Gradlon, gehuisvest in het voormalig bisschoppelijk paleis. Een complete introductie tot het departement : archeologie, sierkunsten, volkskunst.

François Le Villec, rue du roi Gradlon 4, textielontwerper die werkt met typisch Bretonse motieven uit de volkskunst en historische thema’s. Zijn jongste ontwerp voor een tafelkleed vertelt de geschiedenis van de Franse Oost-Indische Compagnie die haar thuishaven in Port-Louis had. Luister naar zijn verhalen en let op één ontroerend detail : zijn hondje Flamme komt voor in al zijn ontwerpen.

Armor Lux, 60bis rue Guy Autret, breigoedfabrikant die de befaamde Bretonse gestreepte zeemanstruien en T-shirts op de wereldmarkt zette. Atelierbezoek mogelijk.

Les Halles St. François, dagelijkse overdekte markt in de voetgangerszone. Kijk vooral uit naar Crèmerie Hemmé, met zijn onvoorstelbare keuze geraffineerde kazen.

PONT-AVEN

Musée de Pont-Aven, Place de l’Hôtel de Ville, klein museum dat L’école de Pont-Aven illustreert, de groep schilders, onder wie Paul Gauguin, die eind negentiende eeuw dit dorp beroemd maakten. Ook te bezoeken in het naburige Pouldu : het huis van Marie Poupée, een herberg door haar vrienden schilders gedecoreerd.

Galettes Isidore Penven, 1 quai Théodore Botrel, traditionele Bretonse galetten, nog altijd bereid met hoeveboter volgens hetzelfde recept als in 1890 in de originele bakkerij van Isidore Penven.

CONCARNEAU

Musée de la Pèche, rue Vauban, in de ville close in het vroegere arsenaal. Geeft een goed idee hoe de visserij functioneerde en functioneert in Bretagne. De ville close van Concarneau is mooi van buiten, als een fort in de zee, binnen is het een grote toeristenfuik.

Maison Courtin, la Concarnoise, 3 Quai du Moros, het oudste visconservenfabriekje, gestart eind vorige eeuw, waar makreel, sardienen, tonijn, jakobsmosselen en lokale vissoepen worden ingemaakt. Te bezoeken. Winkel open van maandag tot en met zaterdag, proeven van dinsdag tot vrijdag. Producten zijn te vinden in vrijwel elke stad van de Finistère.

Tekst Tessa Vermeiren l Foto’s Gerald Dauphin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content