Le bon beaujolais est arrivé!

De wijnstreek Beaujolais is vooral bekend geworden door de hype van de beaujolais nouveau. Maar er zijn veel betere beaujolaiswijnen.

Wat is beaujolais nouveau?

Elk jaar, op de derde donderdag van november, wordt de beaujolais nouveau gelanceerd: piepjonge wijn van druiven die pas in september werden geoogst. Dit commerciële idee bestaat al sinds 1951 en was lange tijd een groot succes. Maar het creëerde ook het imago van de Beaujolais als een streek van simpele doordrinkwijntjes.

Wat eet je erbij?

Beaujolais is de wijn bij uitstek voor charcuterie en harde kazen. Maar hij wordt ook nog altijd gretig gedronken bij de traditionele regionale keuken, vaak op basis van vlees, in de bouchons (informele bistro’s) van Lyon.

Natuurlijke wijn

Beaujolais is een van de Franse wijnstreken waar de wijnbouwers het meest naar de meer natuurlijke methodes streven om wijn te maken.

TIP een jonge vrouw in Beaujolais

France Gonzalvez, pas 26 en aanhangster van de natuurlijke wijnbouw, maakt schitterende beaujolaiswijnen: zuiver, fris, sappig, een plezier om te drinken.

Vanaf 10,95 euro bij divino.be

10 gemeenten om te onthouden

Je vindt ze op het wijnetiket:

– Saint-Amour

– Juliénas

– Chénas

– Moulin-à-Vent

– Fleurie

– Chiroubles

– Morgon

– Régnié

– Brouilly

– Côte de Brouilly

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content