Las Terrenas is tot nu toe ontsnapt aan het massatoerisme. Puerto Plata is de dichtstbijzijnde luchthaven en die ligt op drie uur rijden. Er zijn ook nog geen expreswegen die de grote steden van het eiland met Samaná verbinden. Er zijn luchthavens in Puerto Plata, Santo Domingo en Santiago. De eerste twee hebben regelmatige verbindingen met Schiphol via Martinair (www.martinair.com). Die maatschappij biedt meestal de interessantste tarieven en bovendien een uitzonderlijke service aan boord. Bij aankomst in Santo Domingo dient men vaak diezelfde avond ter plaatse te overnachten. De twee Sofitel-hotels in deze koloniale stad zijn schitterend (www. accorhotels.com). Ter plaatse reist men met airconditioned bussen van de maatschappijen Metro of Caribe Tours (reken op 3 tot 5 euro voor een traject tussen twee grote steden). In groep kan reizen met een taxi interessant zijn (tot 8 personen). In Las Terrenas afficheren de taximaatschappijen trouwens alle prijzen voor de hele streek.

Aan logies geen gebrek in Las Terrenas. Het aanbod is gevarieerd : hotels, studio’s met bediening en huurhuizen. Enkele kleine hotelletjes die we kunnen aanraden : Las Cayenas. Een kamer bij de Zwitserse Marie-Antoinette is zeker iets voor mensen die houden van informele gezelligheid. Marie-Antoinette doet dit al vijftien jaar en is een referentie. Hotel Las Cayenas : +1 809 240 60 80, fax : +1 809 240 60 70.

Twee nieuwkomers hebben een interessante formule te bieden. Eva Luna : vijf smaakvol ingerichte bungalows met zwembad in een bosrijke omgeving. Men kan er zelf koken of een beroep doen op de talenten van de Franse eigenaar, die kok is van opleiding (www.villa-evaluna.com). Casitas Playa Perdida is een charmant klein hotelletje (met vier onafhankelijke studio’s) naast het huis van Olivia Moncarey. Ze delen dus hetzelfde prachtige uitzicht. Er loopt een smal pad tussen het groen naar een klein afgelegen strandje (www.casitasplayaperdida.com).

Voor wie uit eten wil, zijn er in Las Terrenas veel leuke restaurantjes langs het strand van het zogenaamde vissersdorp.

Om ter plaatse activiteiten te organiseren, kan men zich wenden tot Bahia Tours, het agentschap van Henri Vergnes, een van de eerste Fransen die in Las Terrenas zijn komen wonen (www.repdomresa.com).

Wie in Las Terrenas een huis wil huren of droomt van een eigen paradijsje, kunnen we het vastgoedkantoor van Olivia Moncarey aanbevelen : Atlantique Sud (www.atlantique-sud.com),

+1 809 240 50 40, fax+1 809 240 53 53.

Tekst en foto’s Jean-Pierre Gabriel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content