Ligging : op het platteland in de Vlaamse Ardennen I Sfeer : hedendaags met faux vieux-elementen I Reistijd : drie kwartier rijden van Brussel I Prijzen : duur

Het is niet elke B&B-gast gegund dat een Paris-Roubaixwinnaar ’s morgens zeven kilometer ver om zijn verse broodjes rijdt. En toch kan het, in Le Pavé, het gloednieuwe gastenverblijf van Angélique Van Peteghem, vrouw van. Al willen we bij deze wel meteen benadrukken dat het initiatief wel degelijk het hare is, en zij de drijvende kracht is achter dit charmante adres.

“Ik ben altijd al bezeten geweest door interieurinrichting”, weet de gastvrouw. “Bij ons thuis maakte mama het altijd supergezellig met overal kaarsjes. En in gedachten zie ik haar nog overal voortdurend kasten verslepen en het interieur herinrichten.”

De negentiende-eeuwse hoeve die Peter Van Peteghem in 1998 kocht, toen die niet veel meer dan een krot was, ligt in een paradijselijk natuurgebied. Maar het kostte de renner drie volle jaren vooraleer alle administratieve hindernissen genomen waren om die opnieuw als woning te laten registreren. Na de gedegen restauratie betrok het gezin het achterste gedeelte en werd in de paardenstallen aan de straatzijde een zwembad ingericht, waar de Peet als training tegen de golven opzwom.

Toen de succesvolle carrière van de tweemalige Ronde van Vlaanderenwinnaar naar het einde liep, leek een nieuwe uitdaging op zijn plaats. Omdat het stel vertrouwd was met het B&B-fenomeen lag een gastenverblijf voor de hand. En zo kon Angélique alsnog haar creativiteit botvieren. “Ik wilde meer dan alleen maar huisje-tuintje-kindje, ik wilde ook iets bereiken in het leven”, herinnert de gastvrouw zich.

Omdat de sauna en het zwembad al bestonden, werd besloten een B&B met wellnessallures te creëren, waarbij de lat behoorlijk hoog werd gelegd. Langs de trap passeren we de échte pavé, die elke Paris-Roubaixwinnaar naar huis mag meenemen. De twee suites op de eerste verdieping getuigen van kwaliteit en goede smaak, de bedden en het beddengoed eveneens. Het eindresultaat zit in de Flamentsfeer, maar met een ruime inbreng van de gastvrouw. Onze suite is erg ruim, de badkamer met oude tegeltjes en ligbad op poten een voorbeeld. Via het dakraam kijken we uit op de binnenkoer. En ’s nachts heersen hier rust en vrede.

Bij het ontbijt komen er druiven en frambozen op tafel, fruitsap, broodjes met kaas en vlees. Maar ook hier laat de perfectioniste zich kennen : er volgen ook nog een gekookt eitje en een ochtendkrant. En voor wie op dit ochtendlijk uur een duik wil nemen in het zwembad waar de kampioen zijn overwinningen voorbereidde, hangt de badmantel al klaar.

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content