Wat

De ThermenDilbeek.be, in het groen en toch vlak bij Brussel, is na zes jaar uitgegroeid tot een allround complex waar men kan kuren, relaxen en aan de schoonheid werken. Uitgerust met alles wat daartoe nodig is : sauna’s, buiten- en binnenzwembad, hammam, een restaurant, een ligweide om te zonnen, een aquarium, een beauty- en fitnesscenter, een programma van aquagym en aerobic. In de winter knettert de open haard en als de zon schijnt, kan men buiten lunchen op het terras. U begrijpt dat met zo’n aanbod een dagje kuren voorbijvliegt.

Het grote complex is bestemd voor een gemengd publiek, mannen en vrouwen kunnen er zonder badpak kuren en zwemmen. Heel fijn is het hoe het binnenzwembad overgaat in een even warm buitenzwembad (ook in de winter), waardoor men een behoorlijke oppervlakte krijgt om baantjes te trekken. Links van het zwembad zijn er twee smalle doorloopbaden, afwisselend warm en koud. Er zijn diverse sauna’s (één panoramische met uitzicht op de tuin en de vijvers vol bloeiende waterlelies), twee jacuzzi’s en nog een warme, droge sauna achter- in de tuin.

Sinds kort is er een tweede complex geopend, alleen voor vrouwen, en waar men met of zonder badpak kan kuren. De nieuwe vleugel omvat een niet al te groot zwembad met relaxzetels, een kleine ligweide, een terras buiten, een hammam met sterrenhemel en een driehoekssauna die de keuze biedt uit een biosauna, een Finse sauna en een infrarood sauna. Die heb ik uitgetest.

Bevindingen

In het damescomplex is alles voorhanden voor vrouwen die zich in het water vlug ergeren aan onbescheiden blikken en voor vrouwen die om de een of andere reden geen afstand kunnen of willen doen van hun badpak. Met of zonder textiel, men heeft vrij de keuze. Zonder badpak kan men wel van het damescomplex naar bijvoorbeeld het grote zwembad en de warm-en-koud wisselbaden.

Het was er wat rustig, die vroege zonnige middag in juni. Een jong meisje met een perfect figuur in een slipje, een omvangrijke blote dame die zich na iedere saunabeurt genietend in het water liet glijden en een onwennige, met stapels handdoeken beladen, en in badjas en badpak gestoken mevrouw. Eentje die het blijkbaar allemaal nog moest ondervinden, de weldaden van het zweten en het water.

Ik koos de infraroodafdeling. Goed warm, zo’n tachtig graden, niet al te droog, maar niet zo vochtig als in de biosauna, in de andere hoek. Met een druk op de knop zet je de infrarode lampen aan. Na een paar minuten voel ik het verschil tussen een gewone saunawarmte en die van de lampen. Koesterend, weldadiger ook, en specifiek gericht op de zo door computerwerk geteisterde schouders en bovenrug. Als de rode lichten uitfloepen, wil ik nog eens op het knopje drukken, maar tussen de beurten door lokt mij het grote zwembad en de wisselbaden. Zo maak ik kennis met het verschil in sfeer met het gemengde en het damescomplex. In de gemengde zone gaat het er ietwat luidruchtiger aan toe, zonder dat het stoort. Er heerst veeleer een zekere joligheid en vrolijkheid, wellicht omdat een aantal aanwezigen vaste klanten zijn en elkaar herkennen en begroeten. Bij de dames hangt een meer introverte stemming, een rust en een ingekeerdheid waarbij men makkelijk kan mediteren.

Prijs

De entree voor sauna en fitness bedraagt 16 euro (alle dagen van 11 tot 24 uur), maar er zijn allerhande arrangementen, beurtenkaarten en abonnementen (jaarabonnement 490 euro). Sinds januari betaalt men 44,70 euro per maand voor 1 persoon en 65,70 euro per maand per koppel.

info

ThermenDilbeek.be, Kattenbroekstraat 290, 1700 Dilbeek, 02 466 00 88, site : www.thermendilbeek.be

Brusselse ring, afrit 12, volg pijltjes ‘Thermen’ op 600 m richting Sint-Agatha-Berchem.

GERMAINE THYS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content