Met de feestdagen in zicht kan uw huid wellicht een opkikker gebruiken. Een korte, krachtige behandeling kan wonderen doen.

samenstelling Stefanie Van den Broeck

Wie kuren associeert met gezonde berglucht en minerale bronnen, vindt zeker zijn gading bij het Zwitserse Valmont en diens L’Elixir des Glaciers. In dat gamma is nu Sérum Précieux (30 ml : 425 euro) gelanceerd, een gladstrijkend serum tegen veroudering en met liftend effect. Het bevat onder meer gletsjerwater, dat het celmetabolisme zou moeten aanzwengelen, en essentiële extracten van biologisch geteelde planten. Dit serum is ambachtelijk vervaardigd en uitgegeven in 7500 genummerde pompflacons.

Voor de heel gevoelige huid lanceert Stendhal Cure Bio Anti-Age (14 x 2,5 ml : 139 euro), een hypoallergene kuur voor twee weken, in dagelijkse monodoses. Die behandeling moet zorgen voor een natuurlijke huidlifting en een vermindering van rimpels. De kuur werkt ook hydraterend en verzachtend bij ontstekingen.

De capsules Lift Instant Flash (8 x 1 ml : 71 euro) van Biotherm moeten een gladdere huid geven door de celvernieuwing te stimuleren. Ze kunnen gebruikt worden als kuur of als instant coup d’éclat voor een feestje.

Vichy brengt met Liftactiv Pro Serum [C+] (30 ml : 29 euro) een liftend en rimpelopvullend product, dat belooft de aanmaak van collageen- en elastinevezels (die zorgen voor stevigheid) te stimuleren en de afbraak van bestaande vezels af te remmen. Bovendien heeft het serum een verhelderend effect, dat de teint corrigeert.

Clarins gaf zijn Double Sérum Generation 6 (2 x 15 ml : 77 euro) een update : behalve hydrateren, voeden, beschermen en herstellen belooft het nu ook een energieshot om de huid te versterken en pigmentvlekken te voorkomen. Dat moet de huid een jeugdige, gladdere uitstraling geven en rimpels en sporen van moeheid laten vervagen.

Vijftigplussers kunnen een beroep doen op het Absolue Ultimate ßx-gamma van Lancôme, dat een herstellend serum (30 ml : 173 euro) bevat. Dat bevat Pro-Xylane voor een betere ondersteuning en hydratatie van de huid, en een derivaat van een Japanse paddenstoel dat pigmentvlekken moet aanpakken.

Voor een beschadigde huid, als gevolg van dermatologische behandelingen of extreme weersomstandigheden, ontwikkelde Lancaster de Intensive Treatment (94 euro) binnen het gamma Suractif Non-Stop Lifting. Die behandeling kalmeert en voedt de huid en zorgt voor versteviging en elasticiteit.

Shiseido wil met het Intensive Skin Corrective Program het energiepeil van de huid weer in evenwicht brengen. Deze kuur van twee weken beoogt een verbeterde huidconditie en een sterkere barrièrefunctie. De combinatie van serum en balsem zorgt voor een zachtere, elastische huid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content