Kuku Sabzi, Iraanse kruidenfrittata

"Er zijn veel soorten kuku (frittata) in de Iraanse keuken. Als kind was mijn favoriete kuku een aardappelkuku, vergelijkbaar met een tortilla." © Frankie and Fish

Voor 4 personen als hooFd- gerecht, 8 personen als

voorgerecht

1 zakje diepgevroren kukukruiden (verkrijgbaar in de Iraanse supermarkt)

OF

1 bussel peterselie, 1 bussel bieslook, 1,5 bussel koriander, 1 bussel dille, 1 kop zuurbessen (verkrijgbaar in de Iraanse supermarkt), 1 handvol walnoten, grofgehakt, 6 eieren, oe tl kurkuma, 3 el bloem, 3 el zonnebloemolie, 2 tl zout, 1 tl peper

Laat de kukukruiden ontdooien en vervolgens uitlekken in een zeef zodat zo goed als al het overtollige vocht eruit is. Als de kruiden nat zijn tijdens het bakken wordt de kuku zompig.

Indien je werkt met verse kruiden: was alle kruiden en dep ze grondig droog. Ook hier is het belangrijk dat zo goed als alle vocht uit de kruiden is. Hak de kruiden fijn. Hiervoor kun je gerust een keukenmachine gebruiken. Laat intussen de zuurbessen 5 à 10 minuten in een kom koud water weken. Hak de walnoten grof en zet opzij.

Meng in een kom de eieren met de kurkuma, de bloem, zout en peper en voeg de fijngehakte kruiden toe aan het mengsel. Roer tot je een gladde structuur bekomt.

Verhit de zonnebloemolie op een hoog vuur in een pan (met antiaanbaklaag). Voeg het eiermengsel toe en laat op een zacht vuur 8 à 10 minuten bakken. Voeg na 8 minuten boven op de kuku de zuurbessen en de walnoten toe. Verdeel ze mooi over de kuku.

Zet een deksel op de pan en laat nog verder 5 à 10 minuten bakken op een heel zacht vuur.

Haal de kuku uit de pan, laat afkoelen en snijd in partjes. Serveer met een tomatensalade met rode ui en feta en platbrood. Kuku kun je zowel warm als koud serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content