Krul op tien

Even glad als na een föhnbeurt bij de kapper of krullen in een handomdraai: het zou kinderspel moeten zijn met dit gehypete haarstylingtoestel.

De nieuwe generatie stylingtools is makkelijk in gebruik, werkt snel en belooft het haar niet te beschadigen. Dat laatste kan dankzij hightech innovaties en lagere temperaturen. Zo gaat de Airwrap van Dyson, een van de meest gehypete haarstylers van het moment, nooit boven de 150°C.

Ik ben zelf niet de handigste met föhn en stylingborstel, maar dit klunsvriendelijke toestel gebruik je met één arm. De styler met zes opzetstukken gebruikt het Coand?-effect om krullen, golven, volume en glad haar te creëren op licht vochtig haar. Zo zorgt de motor voor een minitornado die een lok rond het krulopzetstuk zuigt en zo krult. Dat gaat vlot en vrij snel eens je het systeem in de vingers hebt, alleen blijven de krullen in mijn zware haar niet lang zitten. (Dat doen ze ook niet met andere krultangen.) Bij collega’s blijven ze langer zitten.

De soft smoothing brush maakt haar makkelijk glad en sluik, maar dat doet een (goedkopere) warmeluchtborstel of steiltang ook. De volumeborstel vind ik overbodig en niet zo handig.

Conclusie: erg gebruiksvriendelijk, de lage temperatuur is een plus, maar veel hangt af van je haartype. Try before you buy lijkt me een must voor je de stevige investering doet.

Dyson Airwrap, 499 euro voor de complete set, dyson.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content