Tekst en foto’s Pierre Darge

Uiteindelijk werden op de eerste verdieping drie kamers gecreëerd, die alle knusjes onder de helling van het dak zitten. Voor melomanen is er de Sonatine, de muziekkamer met partituren tegen het plafond. In de erg ruime Lavendelsuite staan zowel een dubbel bed als twee eenpersoonsbedden en beschikken de gasten over een ruime zithoek die bijna geheel van het slaapgedeelte gescheiden is en waar fraaie ingelijste tekeningen van de vier soorten lavendel hangen. Maar misschien nog het gezelligst is de kleine Rozenkamer, waar een prachtig ledikant om aandacht vraagt. De namen van de twee laatste kamers, waar zowel oude meubelstukken als moderne kopieën staan, verwijzen niet toevallig naar de tuin: Micheline volgde een opleiding als herboriste, en op gezette tijden worden tussen de andere gerechten eetbare bloemen geserveerd.

Het hele huis ademt een sfeer van gezelligheid en de gasten die ’s avonds aanschuiven voor het diner, zitten er samen aan een lange tafel met uitzicht op de kruidentuin. Dat avondmaal is zeer biologisch getint en wordt door Eddy op een heus Aga-fornuis klaargemaakt. Meestal gaat het om streekgerechten, vaak met verse vis uit Nieuwpoort. ’s Morgens zitten de gasten voor het ontbijt aan kleine tafeltjes in een kamertje dat de sfeer van een oude herberg ademt. Dan komt er veel fruit op tafel, zelfgebakken brood en… pannekoeken met Helva, een pasta van noga, honing en pistachenoten. Kortom, op het gebied van de gastvrijheid zitten we hier dicht tegen de perfectie aan. In Landgoed De Kastanjeboom wordt niet gerookt, en er worden geen kinderen jonger dan twaalf verwacht.

De Kastanjeboom telt drie kamers, die 77 euro voor twee personen kosten, inclusief het uitgebreide ontbijt. ’s Avonds, maar nooit op zondag, kunnen de gasten aanschuiven voor een viergangendiner met wijn, waarvoor 32 euro per persoon wordt gevraagd. In het weekend (vrijdag- of zaterdagavond) moet men voor minimum twee nachten boeken. Landgoed de Kastanjeboom, Lekestraat 10, 8433 Schore-Middelkerke, tel. en fax 051-55 59 17.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content