Voor Wouter Bogaert moet de culinaire inspiratie vanuit de buik komen, dan komt het altijd voor elkaar.

Wouter Bogaert kreeg een opleiding als grafisch ontwerper en fotograaf. Hij leidt zijn eigen publiciteitsagentschap en heeft heel wat klanten uit de voedingssector. Dat is een gevolg van zijn culinaire belangstelling. Die werd bij wijze van spreken in moeders schoot opgewekt : in het ouderlijk huis werd veel gebakken en dan rook het heerlijk. Het kookvirus is lang onderdrukt gebleven, tot zo’n vijf jaar terug, toen een vriend Wouter meenam naar een kookles bij Guy Van Cauteren van ’t Laurierblad. De les was niet alleeen plezierig maar ook leerzaam. Wouter heeft bij Van Cauteren de basis geleerd. Twee jaar terug is hij begonnen met een avondcursus aan een koksschool, maar is daar snel mee gestopt : de lessen waren veel te oppervlakkig. Wouter Bogaert is een echte weekendkok, die zich uitslooft wanneer er vrienden over de vloer komen. Lekkere gerechten, die hij tijdens de week met zakenrelaties op restaurant proeft, worden in het weekend uitgeprobeerd. Zijn beste herinneringen gaan naar etentjes in de restaurants Clos St. Denis (Kortessem), Hof Van Cleve (Kruishoutem) en Oud Sluis (Sluis). Er zijn ook goedkopere restaurants waar je bijzondere gerechten op je bord krijgt, zoals Lotus Root (Nevele).

Wouters persoonlijke smaak gaat naar gerechten met een klassieke basis, hij is niet voor oosterse pikanterieen. De hobbykok is wel geboeid door het gebruik van verse kruiden en die komen meestal uit zijn eigen kruidentuin. Vroeger volgde hij recepten uit kookboeken van grote chefs na, nu leest Wouter Bogaert kookboeken en interpreteert hij recepten op zijn manier. Wanneer de inspiratie vanuit de buik komt, is het eindresultaat altijd bevredigend. Zijn laatste creatie bestond uit geprakte aardappel gemengd met gestoofde prei, samengebracht met zeeduivel op gekonfijte tomaat en gestoofde ossenstaart.

Of Wouter Bogaert een culinaire droom heeft ? Ja, zijn zoon gaat naar de koksschool en mocht zoonlief ooit voor zichzelf een restaurant beginnen, dan hoopt vader dat hij ooit nog eens keukencommis mag spelen.

De keuze van de wijn bij de zeebaars gaat naar een Zinfandel 2001, Sonoma, California van het huis Seghesio. Deze schitterende, evenwichtige wijn, gemaakt van rijp fruit uit kleine opbrengsten, wordt aangekocht voor 17 euro bij Portovino in Maldegem (050 71 87 57).

Pieter van Doveren I Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content