Wat?

Body Contour Wrap: zonder vasten, zonder dieet, zonder bewegen en zonder fitness gegarandeerd vijftien centimeter minder lichaamsomtrek. En dat op twee uur tijd. Je lekker in je vel voelen zonder vermoeiende workouts, reden genoeg om je naar Lier te haasten. Naar schoonheidssalon Silky Oaks, waar Wendy Angrave al klaarstaat met een container onsmakelijk uitziende opgewarmde windels, want doordrenkt met klei en water uit de Dode Zee. “Het systeem is toevallig ontdekt door de Amerikaanse dokter Strem, een nierspecialist die zijn patiënten hielp met het ontgiften van hun lichaam”, zegt Angrave. “Ik heb de opleiding gevolgd in Groot-Brittannië en mijn man en ik zijn exclusief verdeler voor de Benelux. Het systeem is niet nieuw: duizenden jaren geleden werd het al gebruikt door de Egyptenaren. Na de bevalling wikkelden de vrouwen hun buik in de met klei doordrenkte windels om hem weer vlak te krijgen. Naast een hoog zoutgehalte bevat de klei nog zowat driehonderd andere mineralen, waaronder zink, magnesium en bentoniet. Zij helpen de lymfeklieren de afvalstoffen via lever en nieren uit het lichaam te verwijderen.” Met andere woorden, je verliest niets aan gewicht, je vet gaat niet weg, het wordt alleen maar gecondenseerd. De behandeling geeft uitsluitend centimeterverlies, geen gewichtsverlies. Het kan geen vermageringsdieet vervangen.

Onze bevindingen

Eerst moet ik een vragenlijst invullen met onder andere “Ben je zwanger? Neem je medicijnen?” en dan gaat Wendy met haar lintmeter aan de slag. Op achttien plaatsen meet ze de omtrek van dijen, billen, borsten, armen, hals, ribbenkas, taille, heupen. Wendy markeert de meetpunten met streepjes zodat je kunt zien dat er niet gefoefeld wordt en zodat ze straks ook op dezelfde plaats het verschil kan controleren.

Alleen mijn slipje mag ik aanhouden en dan komt de eerste van de 26 wikkels van twee meter er aan. Stilaan verander ik in een grijsachtige mummie, of beter in mijn geval, een Michelin-vrouwtje. De windels worden aangebracht volgens een speciale wikkelmethode. Ze zijn lauw, helemaal niet te heet of te strak.

Op sommige plaatsen komt een dubbele wikkel. Vervolgens helpt Wendy me in een warmtebewarend nylon pak met een warme kamerjas daaroverheen. Intussen ben ik zo stijf als een plank ingepakt en helpt Wendy mij horizontaal op een ligbedje. Daar mag ik even wegsoezen of op ontspannende klanken nadenken over de zin van het leven of een boekje lezen. Spoedig gebeurt het eerste.

Intussen doen de klei en de mineralen hun werk. Na een uur mogen de windels eraf. Rillerig dep ik me droog en hijs ik me in een droog slipje. Wassen of wrijven mag niet. De klei werkt immers door tot drie dagen na de behandeling. En ja, zonder meten voel ik het al aan mijn bovenarmen, die zijn steviger en tegelijk zachter.

Daar blijkt het resultaat ook het spectaculairst: twee centimeter per bovenarm minder. Dat kan tellen! In totaal ben ik na de behandeling 29 centimeter omvang kwijt. Met onder andere twee keer vier centimeter op dijen en bovenarmen, drie centimeter op de bovenbuste, 2,5 centimeter in de taille, twee centimeter op de buik, 2,5 centimeter op de heupen.

De instructies voor de drie volgende dagen luiden: tot drie dagen na de behandeling zoveel mogelijk water drinken, koffie, alcohol, zout, suiker en vetten vermijden. Geen bad, hoogstens een douche na twee dagen en geen vochtinbrengende lotions. Na twee dagen is mijn huid poederdroog en neem ik een bad, boen me goed af en smeer ik mijn om vocht schreeuwende huid in met hydraterende crème. Na een maand is het resultaat nog altijd te merken, vooral mijn mouwen ter hoogte van de bovenarmen zitten gezellig losser. Ook mijn jeans zit nog altijd makkelijker in de taille en op de bips. Eigenlijk moet de kuur drie behandelingen volgehouden worden, met telkens, in weliswaar afnemende centimeters, een beduidend resultaat. Eenmaal al de toxische stoffen verwijderd zijn, verlies je geen centimeters meer.

Prijs

Een behandeling met Universal Contour Wrap kost 70 euro, het volledige programma met drie behandelingen kost 200 euro.

Info: Silky Oaks bvba, Wendy Angrave, Brouwerijstraat 8, 2500 Lier. Tel. 03-488 35 83, fax 03-488 57 55, Website: www.silkyoaks.be

Germaine Thys / Foto’s Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content