Kretenzische croque met watermeloensalade

© Foto’s Anthony Florio

Een recept van chef Francesca Sterckx.

Voor 2 personen

  • 8 sneden wit brood
  • 4 plakken kaas jonge gouda, op maat van de boterham
  • 4 plakken gekookte ham
  • Paar plakjes komkommer
  • 1 ui in dunne plakjes
  • Mayonaise en ketchup naar eigen smaak
  • 330 g watermeloen
  • 150 g feta
  • Olijfolie
  • 50 g zonnebloempitten, geroosterd
  • Paar blaadjes (Griekse) basilicum
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak een klassieke croque door de boterhammen te beleggen met een snee kaas en een snee gekookte ham. Leg ze 6 à 7 minuten in de oven.

2. Haal de bovenste boterham van de croque en leg er schijfjes komkommer en ui tussen. Werk af met mayonaise en ketchup, sluit de croque en snij in driehoekjes.

3. Snijd de meloen in dikke schijven en daarna in blokjes.

4. Doe de olie in een pan en laat die goed heet worden. Bak hierin de meloen kort maar krachtig.

5. Leg de meloen in een diep bord, verbrokkel de fetakaas erover en werk af met zwarte peper, olijfolie, zonnebloempitten en basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content