Koken voor jezelf

© Diane Hendrikx

Na een studie politieke en sociale wetenschappen twijfelde Geert Weyn om een frituur over te nemen – “Maar ik ga al die vlezekes zelf willen maken en dat gaat niet.” Hij besloot dan maar te leren koken in restaurantkeukens. Via een opleiding tot restauranthouder en het bijbehorende leercontract kookte hij zich een weg tot bij Le Chalet de la Forêt, een gastronomisch restaurant waar alles in huis werd gemaakt met ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Na enkele buitenlandse keukenescapades werd hij er sous-chef.

Toen zijn gezinsleven hem naar Antwerpen riep, kwam hij bij chef Julien Burlat in Dôme terecht. Maar een eigen zaak lonkte en Schnitzel werd een feit. “De naam staat voor de gezelligheid en laagdrempeligheid die ik wil uitstralen.” Geen grote lappen vlees, maar eigen versies van klassiekers met vis, vlees en groenten in het bord. De jaren ervaring zorgen voor het zelfvertrouwen om volledig zijn intuïtie te volgen. “Hoe ouder ik word, hoe meer ik voor mezelf kook, zonder iemand anders te willen behagen”, aldus Geert. “Als mensen niet content zijn, weet ik dat deze plek niets voor hen is. Ik voel niet langer de behoefte om mij aan te passen.”

Befaamd op de kaart is zijn Aufschnitzel: een selectie van huisgemaakte charcuterie. “Charcuterie is het ultieme voor mij”, vertelt Geert. “Je voegt vlees en zout samen en laat tijd en fermentatie hun werk doen. Het is oncontroleerbaar, het vergt geduld en eerlijk: wat is er lekkerder dan een droge worst?”

Schnitzel, Paardenmarkt 53, 2000 Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content