Bruno Couwenberg en assistente Debby De Mangelaere verwierven als team de titel ‘Hobbykok van het Jaar 2008’. De twee bereiden een feestelijk valentijnsmenu voor hun geliefden.

Op Valentijnsdag staat alles in het teken van de liefde. Dat was voor Bruno Couwenberg en Debby De Mangelaere de aanleiding om hun partners te verrassen met een romantische valentijnsmaaltijd. Bruno en Debby vormen in hun professionele leven regelmatig een ploeg. Bruno Couwenberg is succesvol fotograaf en heeft veel werk met het fotograferen van voedsel. Debby is styliste en helpt in de studio of op locatie om gerechten zo mooi mogelijk naar voren te brengen. De twee zijn privé ook intensief bezig met koken en staan als geestdriftige hobbykoks thuis aan het fornuis. Bruno en Debby wonnen in december 2007 met glans de wedstrijd Hobbykok van het Jaar 2008, met Vlaamse streekproducten als thema. Hun ‘Trio van sprot’ viel in de smaak bij de voltallige jury. Voor de feestelijke valentijnsmaaltijd sloegen Bruno en Debby opnieuw de handen in elkaar. Zij gingen brainstormen en besloten gerechten te ontwikkelen die in lijn liggen met het winnende sprotgerecht. Dat betekent dat in alle bereidingen het accent ligt op smaak en op gezondheid. Bruno en Debby hebben namelijk een hekel aan gerechten met veel vet en zout. Zij houden alle twee van de pure smaken van eerlijke ingrediënten, die met respect worden bereid. Die pure smaken worden versterkt door het goed gedoseerd gebruik van verse kruiden. De keuze van de ingrediënten werd vooral afgestemd op wat de partners lekker vinden : het is immers een valentijnsdiner !

Romantische sfeer

Bruno woont met zijn vrouw Anne in een verbouwde oude brouwerij. De eerste twee verdiepingen zijn voor de studio, de derde en vierde etage zijn voor het gezin. Debby heeft als verrassing, tijdens Annes afwezigheid, de tafel gedecoreerd. Zij koos voor een sobere stijl, die aansluit bij Bruno’s inrichting en bij de muziekkeuze van die avond. Op tafel komt grijs linnen met een rode tafelloper van vilt. Het vilt wordt ook gebruikt voor de hartjes, die als valentijnsattentie bij de bestekken komen te liggen. De borden zijn wit en sober, zodat het eten goed tot zijn recht komt. Op de borden wachten geplooide servetten, waarop, als symbool van ‘passie’, twee hete, rode pepertjes prijken. Midden op de tafel staan enkele kleine kaarsjes voor een romantische sfeer.

In de keuken werken Bruno en Debby ’s namiddags rustig voort aan de bereidingen van de gerechten. De keukenbrigade is goed op elkaar ingespeeld. Om 17 uur komt Anne terug thuis met de kinderen Inez en Franz, die hun kokende papa spontaan om de nek vliegen. Om 18 uur zijn de voorbereidingen voor het valentijnsdiner klaar en is het tijd om zich op te frissen. Om 19.30 uur gaat de bel en staat Ruben, de partner van Debby, voor de deur. Hij heeft zich moeten haasten, waardoor hij minstens twee keer is geflitst. Het is tijd om te relaxen en Bruno haalt als welkomstdrank een fles PétNat boven. Het feest is vertrokken.

Door Pieter van Doveren I Foto’s Tony Le Duc

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content